Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DRO (sistem de citire in coordonate a pozitiei) pt strunguri

radu cnc

Postări Recomandate

...Ar mai fi o varianta mai ieftina, rigle iGaging...[/img]

Pai tocmai asta ar fi o varianta mai precisa, intrucat masoara efectiv cursa saniei, fara sa depinda de jocurile dintre diferitele componente ale sistemului de avans.

... Le-am gasit cel mai ieftin la 120£...

Waw!!! Asta inseamna peste 240 euro. Enorm!
Link spre comentariu

100-200 euro ...mult! Trebuie avuta mare grija la ce gen de protectii puneti acolo, altfel va fi ca un subler montat pe sanie. Va da-ti seama ce se intampla dupa mai multe treceri/deplasari pe sina murdara cu ulei, span, etc.

Link spre comentariu

... altfel va fi ca un subler montat pe sanie ... ce se intampla dupa mai multe treceri/deplasari pe sina murdara cu ulei ...

uleiul pe tija sublerului electronic duce la masuratori eronate. am patit-o eu.
Link spre comentariu

100-200 euro ...mult! Trebuie avuta mare grija la ce gen de protectii puneti acolo, altfel va fi ca un subler montat pe sanie. Va da-ti seama ce se intampla dupa mai multe treceri/deplasari pe sina murdara cu ulei, span, etc.

Exact de asta ma uitam la o alternativa pentru rigle, e imposibil sa nu ajunga emulsie pe ele. Ma mai gandeam sa fac niste protectii/aparatori din aluminiu si iar ma lovesc de faptul ca n-am o freza.
Link spre comentariu

In fapt 141 E la cursul de azi...

Imi asum ordinul de marime al erorii mele. Nu insa si enormitatea acestor preturi. Pana la urma 140, sau 240 tot o enormitate ramane. Un frigider costa in medie 300...310 euro. Un tv-plasma 500...510 euro, etc,..., etc. Pai hai sa fim realisti, un tv-plasma, inglobeaza acelasi tip de tehnologie, dar intr-o cantitate cu mult mai mare. Nu ti se pare ca pretul unui simplu accesoriu de masura este compatibil cu preturile tehnologiei spatiale, gen NASA?! Atata timp cat eu am dat pe strungul meu de banc, o suma pana la congruenta a 500 euro, cum sa inghit aceste enormitati. Prefer sa utilizez mecanismele clasice si sa fac tot ceea ce depinde de mine ca ele sa functioneze cat mai bine si sa ofere o precizie cat mai mare.
Link spre comentariu
  • Administratori

preturile intradevar sunt sarite rau la scule si accesorii, este o inselatorie pe fata. Daca ar fi nustiu ce tehnologie as intelege dar e un cacat in ploaie se merge pe ideea ca tu vei face bani cu ele deci trebuie sa fi taxat!

Link spre comentariu

Oky, multumesc pentru raspunsuri! Am mai vorbit cu cateva persoane care le folosesc si se pare ca trebuie folosite doar intr-o directie si apoi resetate pentru ca citesc si backlashu'. Voi incerca sa montez rigle/sublere si sa le protejez pe cat posibil.

Link spre comentariu

Am gasit un dispozitiv de vizualizare cote , sar putea folosi si mota pe strung sau freza , sant la doua lungimi 600 mm - 1000 mm ; 65 Euro

e cel mai ieftin din ce s-a gasit pana acum. unde ai gasit?
Link spre comentariu

Am primit si eu cu greu de la cineva adresa , e in italia cred ca trimite si la noi nu am intrebat.Sant de curand posesorul unui strung SN320 si trebuie s-ai fac o revizie si poate o modernizare.Adresa pe Pm!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări