Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DRO (sistem de citire in coordonate a pozitiei) pt strunguri

radu cnc

Postări Recomandate

Portcutitul MULTIFIX A a costat 350€ ceea ce era inclus: portcutitul cu schimbare rapida, 5 buc. port-cutite normale 20x20x90 fanta de prindere a cutitelor, 1 buc. port-cutit pentru prindere Ø-uri pana la Ø20mm, cheie fixare cutite in port-cutit si cheie blocare -deblocare sitem schimbare cutite.Se gaseste separat port-cutit cu 50€ daca nu ajung cele 6 buc.Referitor la DRO-ul pe cre l-ai achizitionat, eu cred ca nu are posibilitatea de a lucra cu mai multe pagini, este o varianta mai ieftina decat ce am eu din ce am vazut in pozele postate de tine, dar poate ma insel...!?

Link spre comentariu

Te inseli. E model 2013! Are, nu pagini, o tona de functii, si pentru setarea a 299 de cutite, fata de modele anterioare pe care se pot seta 99, pe care eu nu le-am ''descoperit'' inca :)), gauri si gaurele in cerc, in linii strambe, in N' moduri. Daca folosesc un cutit cu profilul corect pentru operatiile cerute, nu e nevoie sa-l schimb, ma pot folosi de acelasi cutit pentru mai multe operatii! Nu am timp sa descopar toate aceste functii! ..si inca n-am un an de zile de cand am vazut primul strung in realitate! Si inca n-am un an de zile de cand mi-am cumparat primul strung de banc! Pentru lucrarile din ziua de azi, iti sunt dator si trebuie sa-ti multumesc pentru sfaturile utile - fara ele n-as fi avut ce lucra! De cand cu DRO'ul fac 50 de piese in 5 ore! Nu sunt piese grele, complexe, dar inainte de DRO, aceleasi piese le faceam in 8 ore!!! Cu ocazia asta am vazut ca imi tin gradatiile, ceea ce e foarte important la un strung! Cu DRO te misti mai repede ca-i mare displayul si nu prea ai cum sa te incurci - iti confera o siguranta in plus ca, chiar daca ai trecut de cota dorita, te poti intoarce fara probleme inapoi, chiar daca exista uzura/joc la piulita - DRO'ul citeste pozitia dintre senzor si rigla - senzorul fiind fixat pe partea fixa a caruciorului, iar rigla pe partea mobila sa saniei/sanilor.

post-67498-139829630665_thumb.jpg

Link spre comentariu

O rectificare :)

Pentru lucrarile din ziua de azi, iti sunt dator si trebuie sa-ti multumesc pentru sfaturile utile - fara ele n-as fi avut CU ce lucra!

Pun o poza mai clara .. nu sunt cel mai bun fotograf. E un canal pe youtube unde prezinta un DRO care are functii similare (e acelasi, doar ca alta palarie cu LCD'ul din dreapta) - http://www.youtube.com/user/thedrostore?feature=watch. Mai sunt si alte video cu DRO'uri, gen DRO-PROS etc., dar nu are acelasi meniu.

post-67498-139829630718_thumb.jpg

Link spre comentariu

Radu, ce idici tu acolo sunt sculele (nu prea inteleg la ce te referi cand spui pagini?) Modelul tau e similar cu al colegului @mkrezsan, doar ca al tau e cu 3 axe - il folosesti pe freza.

In postul anterior, am pus un link de pe youtube - este prezentat un DRO similar cu al meu, doar infatisarea e putin altfel (acel display din dreapta sus e LCD), in rest meniul e identic.

Eu am ''paginiile'' de care spui, in partea dreapta - unde scrie ABS. Acolo vad comenzile pe care le selectez - optiuni la functiile prezentate in partea de jos. Are un alt meniu ''secret'' la apasarea butonului inscriptionat cu S in partea stanga-jos. De acolo am selectat modul diametral / R - pentru cursa transversala.

Aici vezi cum se selecteaza ''paginile'' la mine -

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Sunt pentru strungurile mici, unde nu prea este loc de prins rigle. Se gasesc prin Anglia sau America.

Vroiam sa stiu daca le are cineva montate pe strung si daca isi merita banii.

Setul vine cam asa:

Posted Image

Link spre comentariu

In primul rand se schimba suruburile transversal si cel de la port cutit. Pentru longitudinal n-am vazut sa fie. E un sistem magnetic, dar cum spune si Enjoy, se vinde exclusiv ptr. strungurile mici - de banc.

Link spre comentariu

In primul rand se schimba suruburile transversal si cel de la port cutit...

Adica se confectioneaza altele?! Pai atunci este destul de complicat si de costisitor. Ma gandeam ca nu trebuiesc facute decat modificari de fatada. In plus sistemul are un dezavantaj fata de cilindrul vernier obisnuit si anume, este greu de retinut pozitia anterioara, de la care se incepe prelucrarea. Sa nu mai spun ca precizia avansului nu creste in mod relevant.
Link spre comentariu

Adica se confectioneaza altele?!

Nu, se cumpara pachetul pentru strungul compatibil, care contine si acele suruburi! Nu mai tin minte unde am vazut si eu situl, dar erau exemple cu strungurile compatibile. Parca si astea aveau functia ABS, adica setarea de la 0.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări