Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DRO (sistem de citire in coordonate a pozitiei) pt strunguri

radu cnc

Postări Recomandate

mkreszan scrie: Din China.Pret 350usd transport inclus

Un site ceva de unde ati facut comanda?! Sau o adresa de mail? Le-ati comandat de pe ebay?
Pe alibaba, sunt o multime
Link spre comentariu

Are cineva cunostinta de existenta unei rigle mai lungi de 2000 mm?2000-2500?

sunt si de 3000-3200Parameters: Resolution 0.005mm(standard); 0.001mm (optional)Effective range(ER) 2-128 (50mm-3200mm)Output signal 5V, TTL (standard); RS422(optional)Output wave form Two 90° phase-shifted sinusoidal signalsHigh accuracy ± (5+L/200)µ m; L = Effective range (mm)Max. Response Speed 72 M/minScale grating pitch 20μ mScale reference point pitch 50 mmOperating temperature 0º C to 40º C
Link spre comentariu

Pe alibaba, sunt o multime

Pai sunt o multime...si de tepari! De aia intrebam ''de unde'' le-ati luat ca sa contactez aceasi firma. N-am de gand sa platesc pentru un sistem DRO si sa-mi trimita niste carti postale, carti, reviste, gunoaie! S-or tot intamplat! Si pe Ebay. Vama nu trebuie platita?
Link spre comentariu

am cumparat de pe alibaba o multime de lucruri si de fiecare data am primit ziare, reviste, etc. dar doar pentru a proteja produsele la transport. Da-mi un mail sau putem vb pe messenger, acelasi id ca aici.

Link spre comentariu

Are cineva cunostinta de existenta unei rigle mai lungi de 2000 mm?2000-2500?

sunt si de 3000-3200Parameters: Resolution 0.005mm(standard); 0.001mm (optional)Effective range(ER) 2-128 (50mm-3200mm)Output signal 5V, TTL (standard); RS422(optional)Output wave form Two 90° phase-shifted sinusoidal signalsHigh accuracy ± (5+L/200)µ m; L = Effective range (mm)Max. Response Speed 72 M/minScale grating pitch 20μ mScale reference point pitch 50 mmOperating temperature 0º C to 40º C
Da, intre timp am gasit si eu oferta pt rigle digitale de masura la aceste dimensiuni de la Mitutuyo...preturi de peste 2000 de euro.M-am linistit si voi folosi o alternativa accesibila ca pret.(nimic digital)
Link spre comentariu

Eu personal caut o varianta tehnica de rezolutie mai modesta, m-as multumi cu rezolutii de 3-4 zecimi, maxim 5 zecimi de milimetru ( pt un utilaj gaurire PAL).Inca nu am gasit nimic convenabil.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

De vre-o 2-3 saptamani mi-a ajuns si mie DRO'ul din China, dar m-am apucat sa-l montez de vre-o 3zile.Montajul a fost ca un joc de puzzle.. Strungul neavand partea din spate, longitudinala, dreapta, a trebuit sa improvizez... si la sania transversala la fel :). Piesele cu care a venit de la chinez, nu sunt suficiente pentru montarea pe strung, cel putin in cazul meu. Am facut cateva piese la freza, altele doar le-am ''modelat'' cum mi-a dat mai bine. N-am reusit sa montez protectia pe sania tranversala.. luni. Postez niste poze.Nu se vede scrisul pe display, in poze. E verde.

post-67498-139829628687_thumb.jpg

post-67498-139829628746_thumb.jpg

post-67498-139829628755_thumb.jpg

post-67498-139829628765_thumb.jpg

post-67498-139829628777_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc @alin 105!

Am ajuns la ~400$ cu transport. Tin sa-i multumesc colegului @mkreszan pentru ajutor!

Inca nu le-am probat pe vre-o piesa. Intre protectia de Al care vine peste rigla din spate, longitudinala, si platbanda, am pus silicon ca sa inchida cat mai bine si cele mai mici ''goluri'' si am asteptat sa se usuce bine. Folosesc emulsie permanent si nu vreau sa am vre-o surpriza.

Riglele le-am luat cu rezolutia de 1um.

Aici sunt 2 filmulete pe youtube care m-au determinat si mai mult sa cumpar acest DRO.

Primul video e prezentat fara DRO montat pe strung - uitati-va la timpul necesar pentru o piesa -

Asta e al 2lea video - la fel, uitati-va la timp -

.

Nu am acel cap revolver, dar am ceva asemanator pentru filetat.

Acei ''timpi morti'' in care stau sa masor diametre si lungimi ale pieselor, sper ca le-am eliminat cu acest DRO.

Link spre comentariu

Evident ca acel DRO montat aduce viteza de lucru, precizie si usurinta in strunjit.Plus ca si shpanuitu` e mai placut! icon_jookPS.Mai aveti nevoie de un sistem de schimbare rapida a cutitelor.Si aia e o corvoada.

Link spre comentariu

Am bagat azi niste surube pe strung... Pana ma obisnuiesc putin cu sistemu' asta, mai bag ceva injuraturi. N-am aflat cum setez cele 4 cutite. Mai am de invatat multe! Ideea e ca n-am mai scos pana acum mai mult de 2-3 piese concomitent la acelasi diametru. Azi am facut vre-o 10 piese la aceasi precizie. Inceputul suna bine, dar sper sa ma obisnuiesc sa privesc in monitor si sa nu ma mai uit la gradatiile saniilor/carucior. Fara DRO, ca incepator, am facut cel mai mult, 80 de suruburi intr-o zi (9-10ore). Is curios care va fi timpul de lucru de acum incolo. Eu sunt rezervat in legatura cu port cutitele rapide. Al meu port cutit, clasic, daca il rotesc, il opresc in acelasi loc - acelasi cutit! La orice alt port cutit, fie el cu schimbare rapida sau nu, orice alt cutit decat cel rotit, nu va da in acelasi loc! Deci tot trebuie miscata sania, ori in interior-exterior, ori in extremitati. Ca mi-e lene sa-mi fac bailagare de grosimile necesare, asta e altceva. Un port cutit cu schimbare rapida necesita investitie destul de mare! Pe langa porturile ptr. cutite cu care vine port cutitul (QTCP'ul), mai sunt necesare minim 5-6 alte porturi. Alti bani.. Am tot ''studiat'' strungarii in timpul lucrului. Toti fac, la un moment dat, aceasi miscare - iau cutitul, il pun pe cursa tranversala si se uita la el... mai adauga un bailagar.. iara se uita la cutit.. (au un semn facut pe sania tranversala, iar cutitul il aseaza pe cursa tranversala de pe carucior). A fost mai greu pana m-am prins si eu de ''smen'', iar acum mi se pare o chestie banala reglarea cutitului la centru. Un milimetru daca orice cutit e mai sus decat centru, nu e nici o problema! Dar daca un milimetru e sub centru, incep problemele. Cea mai ok varianta de port cutit ar fi cea tip revolver. Are posibilitatea reglarii cutitelor la aceleasi distante, inaltimi, etc.

Link spre comentariu

Eu sunt rezervat in legatura cu port cutitele rapide. Al meu port cutit, clasic, daca il rotesc, il opresc in acelasi loc - acelasi cutit! La orice alt port cutit, fie el cu schimbare rapida sau nu, orice alt cutit decat cel rotit, nu va da in acelasi loc! Deci tot trebuie miscata sania, ori in interior-exterior, ori in extremitati.

La portcutitele cu schimbare rapida, modelul meu MULTIFIX precizia asigurata de producator este de 0.02mm la schimbarea cutitelor ceea ce pentru mine este OK .Ai avantajul daca ai QCTP si DRO ca poti sa setezi pentru fiecare cutit o pagina aparte pe care o incarci in momentul montarii cutitului respectiv.Eu cand am serie de facut reglez odata vernierul si schimb cutitul de multe ori nici nu mai masaor decat dupa un numar de piese ca sa fac corectia pentru uzura cutitului.

Un milimetru daca orice cutit e mai sus decat centru, nu e nici o problema! Dar daca un milimetru e sub centru, incep problemele.

Ai dreptate doar daca strunjesti diametre mai mari si nu te intereseaza centrul suprafetei frontale dar daca ai de realizat piese Ø2, Ø2.5.... si vrei si o calitate a suprafetei trebuie cutitul sa fie perfect la centru.
Link spre comentariu

Da Radu, se subantelege ca un milimetrul peste centru, nu mai da bine la prelucrari frontale!

Legat de port cutit - cat te-o costat? Cat costa separat un port pentru cutite? E prea mare investitia, de aia am spus ca sunt rezervat. Pentru mine nu se justifica, tinand cont ca fac serii. Folosesc cate un cutit, maxim 2 ptr. o operatie.

Inca n-am ''descoperit'' cum salvez, unde salvez/setez cele 4 cutite, cert e ca am bagat 20 de piese cu diferente de 3-4 sutimi intre ele! Incepe sa-mi placa tot mai mult :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări