Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa calculator folosita pt amplificator auto

goguboeru

Postări Recomandate

Am 2 amplificatoare auto cu 4 canale ,unul de 1000w si unul de 500w :ras: ,da si eu rad de aceste imense puteri scrise pe ele...

Dar nu asta este problema.

Am un set de 4 boxe, 2 de 80 w sinus celelalte 2 de 50w si as vrea sa folosesc unul din aceste amplifuri pt ele , preferabil pe cel de 500. Boxele sunt :cele mari Grundig HIFI Box 800 iar cele mici RFT B9261. Vintage bineinteles ,dar suna ...

Bineinteles, in casa pt un sistem de sunet pt calculatorul fiicei mele.

Intrebare : as putea sa folosesc o sursa de calculator pt a alimenta amplificatorul ?

Am vazut ca exista si niste surse pt alimentarea benzilor LED ,eventual una din acestea?

Nu doresc sa obtin o putere foarte mare, dar as vrea sa functioneze corect ...

Aceste surse amperaj ar avea, dar sunt compatibile cu aceste amplificatoare auto?

Multumesc pt timpul Dvs.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• goguboeru

3

• Marian

1

• verde

1

Teoretic o sursa buna de PC este capabila de curenti destul de mari, totusi pentru exemplul amplificatorului de 500W iti vor trebui de la sursa un curent de minim 41A, asta la un calcul simplist, deoarece in realizate sursa ridicatoare a amplificatorului nu are randament unitar si amplificatorul in sine daca lucreaza in clasa B/AB va avea un randament si mai slab, asadar v-ar trebui pentru 500W putere audio probabil undeva in jur de 50A, ceea ce ma indoiesc ca sursa de PC poate suporta pe iesirea de +12, chestia asta poate face ca sursa sa intre in protectie prematur, daca puterea amplificatorului este suficient de mare va extrage curenti suficient de mari incat sa declanseze protectia sursei care se va bloca, in alta ordine de idei sursele PC trebuiesc incarcate in mod simetric atat pe +12 cat si pe +5 deoarece ambele ramuri sunt monitorizate de catre controller, si daca s-ar incarca doar +12 aceasta ar scadea mult in sarcina si +5 ar urca.Cu alte cuvinte ar trebui facute unele modificari pentru a putea folosi sursa in alimentarea unui amplificator, modificarea comportamentului protectiei de la blocare la SCC si inlaturarea monitorizarii de pe +5vcc ( asta fiind varianta cea mai simpla ).

Link spre comentariu

Multumesc mult pt raspunsuri .Varianta cu sursa de PC ramane ca ultima si improbabila solutie pt ampliful de "500w".Dar indraznesc sa mai deramjez cu o intrebare oarecum legata tot de subiectul de mai sus, fiind vorba tot de o sursa in comutatie :sursele pt alimentarea benzilor LED pot fi folosite pt alimentarea amplificatoarelor audio bineinteles respectand parametrii sursei?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări