Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect - instalatie led exterior

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare . Vreau sa realizez o instalatie de cu led-uri pentru exterior si pe aceasata cale va cer ajutorul. Functionarea ei se doreste a fi continua fara a licari. Detin 2 instalatii cumparate una cu 80 si una cu 140 leduri multicolore (chinezesti … ce se gaseste acum pe piata). Tensiunea de alimentare se doreste a fi undeva la 24V – detin un redresor auto. Din calculele mele rezulta ca ar trebui sa conectez bucati a cate 7 leduri inseriate fiecare cu o rezistenta de 120 ohm 1/4 W. Am luat ca parametrii de functionare al ledurilor V=3.1 V; I=20 mA/led – specificatiile ledurilor nu le am , daca gresesc si credeti ca am estimat gresit valorile de calcul va rog sa ma corectati.1. Sursa de alimentare (redresorul ) l-am primit de la cineva … trebuie sa-i masor cu un multimetru tensiunea de iesire exact – ar trebui sa-I pun si un condensator de filtrare? Sau nu mai are rost sa ma complic si sa cumpar unul?2. Firul de la redresor la instalatie si de pe care pleaca fiecare ramnificarie de cate 7 led-uri – m-am gandit sa cumpar ceva asemanator cu cel de boxe (2x0.5mm aproximativ 15 m)3. Pentru o mai buna izolare, o sa injectez cu o seringa silicon in tubuletul care tine piciorusele led-ului.Consumul celor 200 de le-uri va fi de aprox 560 mA. O sa existe 28 ramnificatii fiecare consumand 20 mA , daca am calculat bine. Astept cateva sfaturi….

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aly4quad

1

• turcu_dan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări