Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se alege granulatia abrazivelor?

en

Postări Recomandate

Sunt pus in situatia de a comanda diverse tipuri de abrazive pentru anume tipuri de lucrari:degrosare, finisare,lustruire,etc.Nu am gasit nici pe site-ul firmelor producatoare un indrumar de alegere a granulatiei,tipului de material abraziv(ex.oxid de aluminiu,carbura de siliciu,etc.),suportului pentru materialul abraziv,ce tipuri de paste sunt potrivite, daca se foloseste sau nu pasta de lustruit,asta functie de tipul materialului pe care vrei sa-l prelucrezi.Ceva ceva am gasit,dar nu informatie compacta,fara loc de alte interpretari.

Ex:Abrazive:

-grosiere-granulatie 40-60

-medii 80-120

-fine 150-180

-foarte fine 220-240

-extrafine 280-320

-superfine 360 si mai sus

(http://woodworking.about.com/od/finishi ... dpaper.htm)

Iar aici mai e ceva,dar tot nu e suficient,ceva despre alegerea materialului abraziv.

http://www.popularmechanics.com/home/ho ... ng/4322927

Aveti ceva materiale explicite despre alegerea abrazivelor?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• en

3

• lorik199

1

• Ion_Bumbu

1

• YO8CDQ

1

Top autori în acest subiect

Granulatia pastei de lustruit, este importanta atunci cand se face rodajul pieselor conjugate - fusul si lagarul. Marimea granulei abrazive, da in acest caz jocul maxim intre lagar si fus. Daca se face o simpla lustruire cu pasta abraziva pe suport textil, atunci granulatia trebuie sa fie cu atat mai fina, cu cat la final rezulta o rugozitate mai mica. In acest caz, adaosul indepartat din semifabricat, este practic nul. Are loc doar o uniformizare a crestelor denivelarilor rugoase. In ceea ce priveste o piatra de rectificat, granulatia este mai putin importanta. La aceeasi granulatie a pietrei, se pot obtine rugozitati diferite, in functie de regimul de aschiere utilizat - turatia pietrei si a semifabricatului, precum si adaosul indepartat la o trecere.

Link spre comentariu
Cam asa ceva,dar nu suficient. Zic profesionistii, ca secretul pentru a obtine un luciu impecabil pe suprafete profilate este o arta in a alege granulatia,suportul pentru abraziv,viteza periferica, tipul de pasta folosit si multe altele.Zic ei(dar zic numai atat incat sa nu divulge secretele artei lor),ca pentru suprafete profilate este obligatoriu sa se combine lustruirea electrochimica cu lustruirea mecanica acolo unde este cazul.Si pentru obiectele care ma intereseaza,chiar este cazul.Eh, uite asta nu am gasit un tutorial care sa faca vorbire despre modalitatile practice de lustruire a suprafetelor profilate.
Link spre comentariu

Ai scris un cearceaf intreg, dar nu ai spus de fapt ce fel de slefuire vrei sa faci si pe ce materiale, pe lemn, pe pereti, pe masini auto, pe statuiete, slefuiri mecanice sau electrochimice, slefuiri prin ultra sunete. Este cazul sa nu mai fii asa de secretos, daca te intereseaza ceva anume, axeazate exact pe ce vrei sa faci, si astfel vei primi un raspuns clar si la obiect. Petrica

Link spre comentariu

Petrica, nu e vorba de niciun secret. Am de reconditionat obiecte din metal(cupru,alama,bronz in special),lemn,obiecte din plastic.Intrebarea a fost adresata, cu referire la abrazive in general. Unde vezi tu secrete? :da Repet, e vorba de abrazive la modul general si orice informatie sau experienta personala, este binevenita.Nu mai fii asa de suspicios,te rog!!Din cate stiu eu,radioamatorii de mare clasa nu sufera de boala asta.Venim aici sa facem schimb de experienta, nu sa ne tachinam.Altminteri,toate cele bune si sa aveti cu totii zile frumoase!!

Link spre comentariu

Clasificare de mai sus nu e foarte corecta, de exemplu in cazul slefuirii unei caroserii auto, in ultima faza inainte de vopsit se foloseste hartie abraziva cu granulatia de 600 sau 800, recomandat fiind 1000(dureaza de obicei foarte mult si nu prea se foloseste)In cazul slefuirii unui lac se foloseste hartie abraziva cu granulatia de 1500Daca e sa luam granulatia de 360 ca superfina, va invit sa vedem cum arata o suprafata vopsita, pregatita cu 360.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări