Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 6p9

dj_steel

Postări Recomandate

salutare.ieri m-am jucat cu niste lampi (ecc85 si el84 ) pe un transformator de iesire de test (220/12v cu E-urile intr-o parte si I-urile in cealalta parte).El84 a mers perfect,insa cu 6p9 nu am obtinut nimic satisfacator,sunetul era foarte distorsionat si cu putere foarte mica.schema folosita este aceasta http://audio.ring.lt/se3/se3_e.html cu mentiunea ca in catod am avut o rezistenta de 270 ohmi.unde este problema?

EDIT: in locul lui EL84 am montat 6p9 cu montajul aferent

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

5

• THOMAS

4

• mila

3

• imreberes

1

Top autori în acest subiect

Uita-te cu cativa pagini in urma, e un articol cu titlul "6P9- la ce se poate folosi". Cu toate ca eu am initiat topicul, trebuie sa recunosc ca inca nu am terminat, dar chiar ieri am luat o pereche de traf, aparent identice, cu scopul de a le rebobina pt acest proiect.D-l Lazaroiu are niste scheme foarte bune.

Link spre comentariu

Trebuie aleasa o metoda de negativare a tubului clara, preluarea unor scheme fara intelegerea functionarii acesteia este un fel de pierdere de timp, tuburile nu se pot inlocui intre ele fara o anumita logica...

Link spre comentariu

multumesc de raspunsuri.am gasit topicul initiat de imreberes.o sa continui acolo.rog un moderator sa stearga acest topic

BunaPoi nu-i cazul sa-l stearga,mai primesti aici cate o idee.Sunt binevenite si pentru alti useri(incepatorica mine).SporAlex
Link spre comentariu

o sa incerc momentan schema de aici viewtopic.php?f=28&t=107274 postata de Dl Lazaroiu.Din pacate nu am decat 2 tuburi 6p9.

Daca tot vreti sa realizati aceasta schema cu 6P9 in SE,va trebui sa mai adaugati un condensator de 470nF (C5) pentru decuplarea G2 a pentodei din preamplificare 6J8. Prin aceasta modificare ,sensibilitatea la intrare va fi de 0.5V~ pentru puterea de 4W la iesire si THD<3.5%. Oricum,schema este functionala si fara C5,dar cu sensibilitatea la intrare de 1V~. Schema mai jos cu C5 adaugat.
Link spre comentariu

multumesc.nu dispun de 2 bucati 6j8.foi folosi trioda ecc85 sau mai dispun de pentoda 6j4

Aveti mai jos schemele pentru SE 6P9 in final dar atacul este facut cu tuburile de care dispuneti dv.,fara a se diminua performantele amplificatorului.Un astfel de amplificator in varianta stereo deci 2X4W va fi suficient pentru un aparatament normal,iar daca veti folosi pentru realizarea lui tuburile metalice 6P9 si 6J4 sigur va avea si aspectul vintage dorit de multi DIY-isti audio.Sper sa va fie de ajutor.Aveti in poze si FFT pentru ambele tuburi de atac,asta pentru o alegere mai clara a schemei( cel putin din punct de vedere teoretic),dar pana la urma tot cu urechea veti alege. Diferentele nu sunt mari cred ca la ureche sunetul va fi cam acelasi dar personal imi place mai mult ideea de atac cu 6J4.
Link spre comentariu

D-l Lazaroiu va rog sa faceti o simulare si pentru 2 6P9 in paralel in final(negativare fixa sau variabila) si prefinala 6J4 in mod trioda.(Bineinteles in limita timpului disponibil)Va multumesc.

Aveti in imagini ce mi-ati cerut : SE cu 2X6P9 paralel si atac cu 6J4 in modul trioda.Castigati ceva in putere dar si la realizarea practica a transformatorului de iesire.6J4 (russia) este o lampa fff buna.
Link spre comentariu

Multumim :aplauze Interesanta diferenta la analiza FFT.De ce rezistente de grila R3,R6,R15 asa de mari?(12KOhm)

Pentru tuburile care sunt proiectate ca finale video (6P18P,6P9,6P15P,PFL200,ECL84...),efectul Miller este foarte pronuntat,asa ca daca dorim o aplicatie in domeniul audio trebuie sa fim foarte precauti... Daca modelele de tuburi in LTC sunt bune,atunci in timpul simularii se poate vedea foarte bine efectul Miller pe semnalul de pe sarcina,ma rog...sunt multe de povestit... Valoarea acestor rezistente,adica 12K nu afecteaza cu nimic performantele etajului final,ba mai mult se imbunatateste banda de frecvente in domeniul frecventelor joase.Priviti diferenta intre cele doua Bode; cu rezistente de grila de 12K si cu rezistente de grila de 1K
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări