Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem audio

xragon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

10

• mircea888

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sigur se poate, ai nevoie doar de o sursa de alimentare. Se gasesc surse de 12V in comutatie de cumparat sau poti pune un traf+redresare si filtrare capacitiva sau o sursa ATX de PC (eventual ceva modificari la reactie pentru a urmari doar tensiunea de 12V).Totusi eu cred ca renteaza un astfel de "sistem" doar daca ai deja componentele, altfel mai bine cumperi un amplificator si difuzoare sau boxe pentru casa.Vezi ca la difuzoare ai neaparat nevoie de incinte pentru un raspuns bun la frecvente joase. S-ar putea sa fii dezamagit de sunetul pe care o sa-l obtii in casa comparat cu cel din masina, este din cauza spatiului mai mare si a distantei fata de difuzoare, de asta eu as prefera boxe pentru casa.

Link spre comentariu

da dar vreau sa ies in evidenta daca ma intelegeti, :reytre doream sa montez la calculator o mufa jack dar cu alimentarea nu stiu de care sa iau....sunt sute de alimentatoare de 12 volti si difera mA ma ajutati .. :jytuiyu

Link spre comentariu

Probabil iti imaginezi ca poti folosi un alimentator din ala incapsulat care poate debita cateva sute de mA... sa stii ca nu e asa.Chiar daca folosesti un player normal care livreaza 2x30W (sa zicem) o sa ai nevoie de o sursa de 12v si minim 6-7A. La putere mai mare ai nevoie de sursa mai mare, etc.Curentul prin circuit este dat de consumator, deci poti folosi o sursa de 10-20A (ca sa fii sigur) pentru ca acel player auto o sa consume tot 6-7A (ca exemplu). Daca vrei sa-ti poata spune cineva ce sursa ai nevoie, mai intai tu trebuie sa stabilesti ce consum o sa ai, adica sa te hotarasti asupra playerului folosit.In continuare te sfatuiesc sa renunti la ideea asta, nu o sa iasa atat de estetic pe cat iti imaginezi iar sunetul o sa fie inferior unor boxe de casa. Ce incinte vrei sa faci? ce difuzoare vrei sa folosesti? ce player/amplificator vrei?

Link spre comentariu

La difuzoarele alea nu prea o sa ai nevoie de amplificator, merge direct din player, desi cred ca ala e slabut (de obicei specificatiile sunt destul de departe de adevar).Nu o sa faci mare lucru cu difuzoarele alea de 13cm, chiar daca le faci incinta nu o sa aiba un raspuns prea bun pe joase, iar calitatea pe medii si inalte este cam sub calitatea oferita de o "combina" audio.Cu banii pe care ii dai pe difuzoarele alea si alte materiale necesare la constructia incintelor poti sa-ti cumperi o pereche de boxe second hand facute pe vremea in care se facea aparatura audio buna.La difuzoarele alea nu ai niciun fel de parametri, o sa trebuiasca sa faci niste incinte la plezneala.Ce tip de incinta faci? Din ce material faci incintele? Cum faci finisajul lor?

Link spre comentariu

Nu stiu cu ce te-ar ajuta schema electrica, oricum nu cred ca ai cum sa gasesti asa ceva.Playerul probabil e facut OEM pentru Opel, la fel si difuzoarele. Oricum difuzoarele auto le cumperi cam la plezneala, nu au parametri TS iar puterilea alea declarate sunt din basme.Daca iti placea asa de mult cum se auzea sistemul ala nu ai decat sa cauti difuzoarele si playerul respectiv, nu ai cum sa faci o replica a sistemului folosind alte componente...Zic totusi sa te orientezi catre aparatura hi-fi pentru casa, macar la partea de difuzoare, asta pentru ca vor suna mai bine.

Link spre comentariu

O sa fie cam greu sa-l conectezi la PC, asta deoarece nu cred ca are intrare auxiliara, tu ar trebui sa stii mai bine daca are sau nu.Poti sa-i dai semnal audio din exterior doar daca faci ceva modificari in el... asta necesita ceva cunostinte si munca.Poti sa-l folosesti in casa fara prea multe modificari, adica doar alimentare si difuzoare, daca vrei sa-i dai semnal din PC atunci e mai greu...Incearca sa cauti modelul playerului din aceasta masina, oricum nu cred ca gasesti schema, dar macar sa vedem despre ce e vorba mai exact.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări