elcomar Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 salutare...stie cineva cum pot sa alimentez cat mai simplu un optocuplor pc817 la o tensiune de 220v ac?stiu cum sa fac asta cu un led dar la optocuplor nu mergepentru led pun ledul in serie cu o rezistenta de 330r, un condensator de 0,1uF la tensiune peste 220v si o dioda in paralel pe led (1n)am incercat la fel pentru optocuplorul pc 817 dar fara rezultate (optocuplorul functioneaza, l-am probat dupa aceea la 12v cc cu o in serie cu un kr) Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Daca ai spune ce vrei sa faci cu el poate ai primi mai mult ajutor. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 salutare...am incercat la fel pentru optocuplorul pc 817 dar fara rezultate (optocuplorul functioneaza, l-am probat dupa aceea la 12v cc cu o in serie cu un kr)Optocuplorul functioneaza,dar e comandat cu un semnal pulsatoriu de 50Hz,obtinut dupa redresarea monoalternanta..Pune un electrolitic de 100microF,sau mai mare in paralel cu ledul opto.Ai putea totusi da mai multe detalii;vrei sa vezi cand pica reteaua,sau ceva de genul asta? Link spre comentariu
elcomar Postat Decembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2012 vreau sa vad cand pica reteaua de 220v si sa comand dupa optocuplor un procesor/ nu vreau cu transformator si montajul trebuie sa fie foarte micp.s. nu e nici un secret numai ca nu credeam ca va trebuie atatea detalii, am am spus ca-l folosesc la 220v Link spre comentariu
salsa Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 ... si o dioda in paralel pe led (1n)Sper ca de fapt in anti-paralel ai pus dioda. Poti incerca cu un led rosu in loc de dioda, asa o sa vezi daca pulseaza si ai si un control optic al prezentei tensiunii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum