Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare optocuplor PC817 la 220v

elcomar

Postări Recomandate

salutare...stie cineva cum pot sa alimentez cat mai simplu un optocuplor pc817 la o tensiune de 220v ac?stiu cum sa fac asta cu un led dar la optocuplor nu mergepentru led pun ledul in serie cu o rezistenta de 330r, un condensator de 0,1uF la tensiune peste 220v si o dioda in paralel pe led (1n)am incercat la fel pentru optocuplorul pc 817 dar fara rezultate (optocuplorul functioneaza, l-am probat dupa aceea la 12v cc cu o in serie cu un kr)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elcomar

2

• dan cod

1

• salsa

1

Top autori în acest subiect

Vizitator pisica matache

salutare...am incercat la fel pentru optocuplorul pc 817 dar fara rezultate (optocuplorul functioneaza, l-am probat dupa aceea la 12v cc cu o in serie cu un kr)

Optocuplorul functioneaza,dar e comandat cu un semnal pulsatoriu de 50Hz,obtinut dupa redresarea monoalternanta..Pune un electrolitic de 100microF,sau mai mare in paralel cu ledul opto.Ai putea totusi da mai multe detalii;vrei sa vezi cand pica reteaua,sau ceva de genul asta?
Link spre comentariu

vreau sa vad cand pica reteaua de 220v si sa comand dupa optocuplor un procesor/ nu vreau cu transformator si montajul trebuie sa fie foarte micp.s. nu e nici un secret numai ca nu credeam ca va trebuie atatea detalii, am am spus ca-l folosesc la 220v

Link spre comentariu

... si o dioda in paralel pe led (1n)

Sper ca de fapt in anti-paralel ai pus dioda. Poti incerca cu un led rosu in loc de dioda, asa o sa vezi daca pulseaza si ai si un control optic al prezentei tensiunii.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări