Vizitator da78n Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Recent mi-a cedat sursa iTX dintr-un mini PC. Am comandat deja alta (defapt am comandat un picoPSU) dar postez aici poate a mai păţit cineva şi-mi poate da o sugestie pentru un fix rapid (poate este ceva banal). Am verificat deja siguranţele, sunt toate ok dar m-am oprit aici. Am reperat la ea 5 integrate în capsulă SO-8 marcate cu: 9435, MC34063A şi două RT8105. Mai sunt şi 5buc semiconductoare în capsulă TO-268 marcate cu 529 T70. Restul semiconductoarelor sunt SMD-uri în capsulă SOT-23 + câteva diode. Sursa este de 120W dar a venit cu un alimentator extern de 12V/5A. A alimentat aproximativ 2 ani o placă de bază intel D510MO. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Incepe si masoara si altceva ... probabil undeva e o componenta defecta , care asteapta sa o descoperi ... vezi unde sint alimentarile integratelor , masoara iesirile lor fata de masa si plus , masoara electroliticii , poate unul are scurt pe el , te va duce sigur la un semiconductor defect ... cu cit masori mai mult poti face deja niste corelatii , incepi sa " simti " schema , se incalzeste mintea si perceptia ... vezi traseele , lipituri cu culoare diferita de vecinele , orice ti se pare anormal ... poate sint prea poetic ... eu asa procedez , electronica e si " muncitoreasca " , rutina si gindire in acelasi timp ... nu gasesti nimic , reiei ... eventual vezi daca se alimenteaza montajul , apoi portiuni din schema ... ar mai fi multe , eu cel putin nu am o solutie in plic , ca la sah ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum