Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare monitoare audio

Vizitator inocent

Postări Recomandate

Vizitator inocent

Salut! Am si eu nevoie de niste monitoare audio si as dori cateva recomandari din partea celor experimentati, chiar daca inainte de-a achizitiona o pereche le voi "asculta" (vreau sa stiu cam pe unde sa ma invart, desi am gasit cateva "fire" pana acum). Bugetul se invarte intre 600 si 700 RON. Stiu ca acesta e cam micut, dar tinand cont ca e un hobby, nu vrea sa investesc mai mult decat am facut-o deja. Va multumesc pentru timpul acordat :).P.S: Le necesit pentru mix/master vocal.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Luca

3

• CBI

1

• Big

1

• oaki

1

Top autori în acest subiect

Vizitator inocent

Active sau pasive?Bugetul specificat este pe bucata?Eu nu ma pot gandi decat la;Behringer 1030ABehringer 2030A

Active. Pe pereche:). Mersi de recomandari, acelea le-am gasit si eu. Le-ai probat?

SamsonGenelecYamahaKRKAlesisAkaiJBLM-AudioPioneerTascamFostexMackie

Mersi, dar stiu si eu marci... Ma intereseaza din ce ati probat.
Link spre comentariu

Am ascultat varianta mare (2030 sau 2031, nu mai stiu precis), cu cd original B&W Audiophile recordings. 2 melodii, Sarah si Allan Taylor (care incepe frumos). Mi-a placut sunetul. Desi, spatiul nu era tratat corespunzator, si fiind foarte liniare, sunt ca vinul sec. Un gust pe care trebuie sa ti-l cultivi...La banii astia, eu mi le-as lua in secunda 2.

Link spre comentariu
Vizitator inocent

Mai bine iti luai Yamaha HS50M, Mie unu imi inspira mai multa incredere. Yamaha avand cea mai celebra si raspandita serie de boxe monitor NS-10.

Salut,Sau cred ca mai bine imi luam ceva de la Adam, nu? Am specificat de la inceput care mi-e bugetul :). Mersi frumos pentru raspuns.
Link spre comentariu

am si eu o intrebare, care este diferenta intre niste incinte hi-fi si unele monitor?

Boxele monitor sunt mai liniare si nu coloreaza sunetul, rolu lor este sa monitorizeze sunetul pentru identificarea greselilor aparute in procesul de inregistrare.
Link spre comentariu

ce intelegi tu prin coloratie si cum o masori /cuantifici?

Toata lumea cand intra in magazin sa cumpere un televizor il cumpara pe ala care se vede mai colorat :rade: dar pe nimeni nu il intereseaza daca vede corect sau nu, important este sa se vada frumos.Cred ca situatia este asemanatoare si in audio, cand e vorba de inregistrari ai nevoie de boxele care suna exact precis fara bass/medii/inalte mai multe sau mai putine pt ca creaza coloratura, cand este vorba de ascultat muzica, alegi boxele care suna mai frumos pt ca iti face placere sa asculti la ele.

ce te face sa crezi ca un 'monitor' de 200E reproduce mai fidel semnalul ca o boxa hifi de 2000E?

Nu ma face sa cred nimic, Nu am spus asa ceva.
Link spre comentariu

Strict teoretic, incintele de studio au un raspuns cat mai liniar in toata banda. Asta nu le face mai mult sau mai putin speciale decat altele. Doar ca sunt in general incinte de raft, de dimensiuni ceva mai mari decat ce intalnesti in mod curent la hi fi... unele sunt chiar uriase (vezi Genelec). Sunt diferente principiale... Coloratia, mai mult sau mai putin prezenta, reprezinta un aspect comun tuturor incintelor de pe planeta, si reprezinta de multe ori o consecinta, nu o intentie...

Link spre comentariu
Vizitator gomorracamorra

Scuze de offtopic, detin boxele JBL L16 care foloseste aceleasi difuzoare si pe incintele de studio, prea multe comparatii se fac legat de boxele de casa sau de studio.

Link spre comentariu

Scuze de offtopic, detin boxele JBL L16 care foloseste aceleasi difuzoare si pe incintele de studio, prea multe comparatii se fac legat de boxele de casa sau de studio.

Dar nu aceleasi filtre, aceiasi conceptie a ansamblului, s.a.m.d.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări