Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema circuit

Vizitator luciean

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• Marian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator luciean

Trebuie sa identific urmatoarea schema pentru un proiect.Cine poate sa identifice ce realizeaza circuitul va rog sa ma ajutati .

sursa de curent alernativ are valoare: Uin=2Vp-p cu o frecventa de 2,5kHz
Link spre comentariu

E un amplificator de mică putere în clasă A, să zicem, deşi asta-i exagerat la semiconductori.Probabil ptr căşti, după piesele folosite. Schema e simplificată la maxim, fără buclă de amplificare.Atenţie că lipseşte cond de la ieşire ptr separare galvanică cu sarcina, asta dacă sursa de alimentare e asimetrică. R1 ce valoare are, 10 Ohmi sau 10 kOhmi?

Link spre comentariu
Vizitator luciean

E un amplificator de mică putere în clasă A, să zicem, deşi asta e cam exagerat la semiconductori.Probabil ptr căşti, după piesele folosite. Schema e simplificată la maxim, fără buclă de amplificare.Atenţie că lipseşte cond de la ieşire ptr separare galvanică cu sarcina.

Nu are condensator ,daca avea tindeam sa zic ca e un redresor ,sau filtru .am o indoiala ca nu am leagat sursa de cc 24V corect in circuit :(
Link spre comentariu
Vizitator luciean

Atunci leagă minusul sursei de alimentare la masă, pămînt, sau cum vrei să-l numeşti şi adaugă cond la ieşire, potrivit curentului ce trebuie să treacă prin sarcină.

Am pus o borna la masa ,iar semnalul de iesire era amplificat de 4 ori .Nu am folosit condesator. Ms de ajutor !
Link spre comentariu

Dacă nu pui cond, atunci prin sarcină vei avea şi o tensiune continuă, teoretic 1/2 din tens de alimentare, dar cum schema e incompletă, depinde totul de R1 şi impedanţa sursei de semnal. Eu aş adăuga şi o rez în paralel cu sursa de semnal.

Link spre comentariu

Trebuie sa identific urmatoarea schema pentru un proiect.Cine poate sa identifice ce realizeaza circuitul va rog sa ma ajutati .

Este un montaj emitor comun care amplifica in curent un semnal primit in baze.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări