Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif catv cu 6 out sau amplif cu 1 out + splitter ?

Postări Recomandate

Salut. In curand voi face contract la RDS la bloc. Voi instala 5 TV pe digital. Deja am tras cabluri prin casa de foarte buna calitate cupru total si gros. La usa este o cutie de jonctiune unde RDS imi baga cablu catv, urmand ca eu sa ma descurc mai departe in casa.Dupa mine, am cateva variante sa pun la intrarea in casa:1. Amplif chinezesc cu 6 iesiri2. Amplif chinezesc cu 1 iesire + splitter de 6 iesiri3. Amplif chinezesc cu 1 iesire + splitter de 2 si unul de 3ce imi recomandati voi ?merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dsasorin

3

• valangjed

3

Vizitator aladar

Salut. In curand voi face contract la RDS la bloc. Voi instala 5 TV pe digital. Deja am tras cabluri prin casa de foarte buna calitate cupru total si gros. La usa este o cutie de jonctiune unde RDS imi baga cablu catv, urmand ca eu sa ma descurc mai departe in casa.Dupa mine, am cateva variante sa pun la intrarea in casa:1. Amplif chinezesc cu 6 iesiri2. Amplif chinezesc cu 1 iesire + splitter de 6 iesiri3. Amplif chinezesc cu 1 iesire + splitter de 2 si unul de 3ce imi recomandati voi ?merci

Ai tras cabluri tv, dar cum au fost conectate ? Daca ai 5 cabluri de tv la intrare( desi ma indoiesc ) poti pune versiunea 1. Daca nu pui amplificatorul si imparti din splitere in functie de configuratia apartamentului si pe unde ai tras cablurile. Mai multe detalii despre configuratia apartamentului, o schema aproximativa si cum ai tras cablurile si ce cabluri ai folosit
Link spre comentariu

Ideal ar fi sa nu folositi un amplif. chinezesc , dar dat fiind ca sunt mult mai ieftine cele trei variante sunt cam la fel.Din ce stiu eu amplif-urile chinezesti cu mai multe iesiri sunt , de fapt , amplifuri cu o iesire cu distribuitor (spliter) incorporat in aceasi carcasa.Totul se reduce deci la a alege varianta cea mai ieftina calitativ toate trei variantele sunt la fel.

Link spre comentariu

am cablu coaxial 75 ohm rg6cupru de 1mm + folie + tresa cupruAvea si specificatii complete pe cutia cablului (rola 100m), dar nu am facut o poza sa am si eu...Oricum pierderile declarate pe cutie erau bune.Interesanta informatie, cum ca amplifurile chinezesti ieftine ar fi cu o iesire apoi un splitter inclus. Chiar si asa, economisesc spatiu.Acum ma intreb o chestie:Splitterele astea din comert din piata, par a fi prost lucrate, sau mi se pare mie? In sensul ca nu sunt cositorite. Au o parte foarte bine facuta ( din fabrica, matrita), iar cealalta parte nici macar nu e cositorita, este in aer, pot baga o surubelnita fina pe langa tablita.Nu trebuia sa fie cositorit totul ? Culmea este ca la cel putin 5 splittere de diferite marci din piata, mai ieftine, am vazut asta.P-alea scumpe nu am apucat sa le pipai, nu am avut ocazia.Voi cum stiti ca ar fi bine sa fie ?Merci pentru pareri.

Link spre comentariu

Spliterele chinezesti din piata nu sunt prea bune , de fapt constructia lor interna se limiteaza la sarma de cupru infasurata pe cate o ferita pe fiecare iesire , singurul avantaj este ca nu atenueaza semnalul pe iesiri dar pot aparea foarte usor interferente.Spliterele de firma au filtre pasive (formate din condensatoare , rezistoare si bobine cu miez de ferita) pe fiecare iesire.Bineinteles ca aceste filtre atenueaza semnalul dar daca se foloseste un amplificator este chiar indicat sa se atenueze semnalul pentru a evita fenomenul de intermodulatie.La un semnal prea puternic apar pe ecranul televizorului niste dungulite subtiri si negre care joaca aleator pe ecran , fenomenul e foarte suparator , mai suparator decat "puricii" care apar la semnal slab.Un spliter bun cu 5 iesiri cred ca e in jur de 15 RON ,asa era acum vre-o 4 ani cand lucram si eu la o firma de CATV .Daca va hotarati sa folositi spliter ar fi indicat sa-l cumparati de la baietii de la RDS.

Link spre comentariu

merci valangjed pentru sfat.

Eu am cautat splitter cu 5 iesiri prin magazinele din Bucuresti, dar nu am gasit.

Ori cu 4 ori cu 6 iesiri. Insa la cel cu 6 stiu ca trebuie sa "astup" o iesire din cele 6, pentru ca nu o folosesc. Am inteles ca se "astupa" cu un teminator de 75 ohm cu mufa F. Dar iarasi, nu am gasit in Bucuresti.

Asa ca am ramas la varianta cu un amplif + splitter.

Acum sa vedem ce splitter bun gasesc eu. Sper sa gasesc cu 6 iesiri, sa gasesc si terminator si sa coste sub 40 lei.

Imi fac cu ochiul amplif chinezesti cu splitter inclus cu pretul in jur de 50 lei.

Acum ma gandesc, ce daca are de fapt 1 iesire apoi spliter de 6 inclus ?

Daca avea 6 iesiri amplificate separat, nu era tot una ?

Banuiesc ca exista un splitter oricum, la intrare in amplif, sau la iesire.

PS. Cred ca toate amplifurile de pe piata sunt chinezesti. (dupa ce desfaci si citesti pe PCB)

Link spre comentariu

Da. Majoritatea sunt facute in China , chiar daca sub licenta.Jumatate din amplifurile S'A ,telealimentate pe care le foloseam erau facute in China , cealalta jumatate in Polonia.De modemuri nu mai vorbesc 100% Made in China.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări