cristeama Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 stimati colegi, va rog ajutati-ma sa depistez ce fel de circ. integtat este acesta ( PSV 217R1186 ) este fabricat de firma Microchip Technology, este pe o placa de centrala termica in capsula DIL8 ataca in baza niste tranzistori ce c-da prin relee, electrolalva din vana de gaz.Va rog un raspuns sau ceva clarificari , urgent ! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Pune o poza de aproape, pe cat posibil ajuta-te de o lentila convergenta pentru macrofotografiere.Dupa codul ce l-ai dat nu am gasit nimic. Link spre comentariu
schematiq Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Spuneti cum e scris ;1-Primul rand2-Al doilea randetc, Link spre comentariu
cristeama Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 dragilor, si eu am cautat pe net de m-am saturat, google sau yahoo nimic!, dupa simbol e firma care v-am indicat-o,si pe site-ul firmei tot nimic, acum in legatura cu piesa, pe primul rind sunt PSV si intr-un cerc mic e3, asa cum am scris,pe al doilea rind sunt 217R1186, pe al treilea rind sunt simbolul firmei un M oblic si mai lat,un fel de W intors, apoi 0748, capsula este ca orice capsula cu 8 pini normala, 4 pe o parte si 4 pe alta, cu siguranta este un circuit strict specializat, facut la comanda poate, este comandat de un PIC cu 40 de pini normali, 20 pe o parte si 20 pe alta, ce are ca simbol, iar pe 3 rinduri, PSV singur, apoi, PSVCC07216R07, si ultimul rind, simbolul firmei ,acelasi, si 07491UR, cam asta este tot cu ce pot sa va ajut, PIC-ul c-da pe 2 pinisi, 2 pini sunt in aer,1 pin la masa, 2 pini c-da 2 tranz. smd.,si 1 pin la +vcc (5vcc), cam asta e tot, ce parere aveti ! Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Posibil ... optocuploare cu fototranzistor..Da' , nu bag mana'n foc !Masoara in pinii 1-2 si daca'i dioda , te ... lamuresti. Link spre comentariu
emilberculescu Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Subscriu la cele zise de colegul " leoncris "Dupa cod 217R1xxx pare sa fie un optocuplor ca cel de mai josAm mai intalnit un c.i. cu denumiri / coduri ciudate dar in realitate sunt circuite de uz general( Recent o alarma auto Eaglemaster cu un c.i. E90C-008AB ; care era de fapt un simpluPIC cu 18 pini ) Link spre comentariu
cristeama Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 stimati colegi ,alte detalii, este vorba de un modul de c-da pt.centrala termica vismman vitopend 100 zh1b, optocuplori 2 pe cip este exclus pt. ca 2 pini sunt in aer! ,in rest , sa fie 2 comparatoare ,zic si eu, ce parere aveti !Rog pe cei cu multa experienta, buni cunoscatori ai PIC-urilor, prin ce tipuri de circuite executa comenzile programate spre periferice !nu, asa cum am banuit este exclus sa fie optocuplor, am masurat si nu se comporta ca o dioda niciunii dintre pini Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Zic eu ... nu prea m-as juca la automatizarea centralelor termice ... daca afla cei de la gaze , i-ai pierdut de furnizori , ca sa nu zic altceva ... nu sint prapastios . Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 O imagine face cat o mie de cuvinte, doua poze ( fata/spate) ........asteptam. Link spre comentariu
cristeama Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 sa fie sanatosi, m-am dus la cei in masura ,adica la importatori directi care ar trebui sa fie si serviceri in tara, romstal se numesc, si am ramas total interzis, placa sare de 10 mil. iar asistenta la domiciliu costa 2mil., nu vin cu modul de proba ci trebuie sa-l comanzi tu iar daca nu este de vina ramii cu el pe cap, adica si batut si cu banii luati !, din acest motiv apelez la ajutorul dvs.Cit despre imagine, imi cer scuze nu am aparat foto - asta este ! Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Zic eu ... nu prea m-as juca la automatizarea centralelor termice ... daca afla cei de la gaze , i-ai pierdut de furnizori , ca sa nu zic altceva ... nu sint prapastios ....s-au schimbat treburile...mai nou responsabilitatea este de 1000% a consumatorului....fata de cum utilizeaza gazele.... lasand gluma la o parte ...realitate este ca nu e loc de greseala in treaba asta. PS: Oricum vad ca userul @cristeama "cocheteaza" cu centralele termice ...deci sper ca are ceva experienta Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Zic eu ... nu prea m-as juca la automatizarea centralelor termice ... daca afla cei de la gaze , i-ai pierdut de furnizori , ca sa nu zic altceva ... nu sint prapastios ....s-au schimbat treburile...mai nou responsabilitatea este de 1000% a consumatorului....fata de cum utilizeaza gazele.... lasand gluma la o parte ...realitate este ca nu e loc de greseala in treaba asta. PS: Oricum vad ca userul @cristeama "cocheteaza" cu centralele termice ...deci sper ca are ceva experientaPai si eu ce am scris ? ... ca sint " gazele " de vina ? Cititi contractul de furnizare , odata gata instalatia se preda la furnizor ... care poate alege daca sa furnizeze sau nu ... ce experienta poti sa ai ? ... legislatia interzice reparatii la subansamblele aparatelor consumatoare de gaze , se inlocuiesc de personal autorizat ... in cazul de care este vorba se face din nou verificarea ca la PIF ... pina la urma face fiecare ce vrea ... ar trebui sa nu incurajati asemenea chestiuni ... de fapt nu stiu de ce ma bag , nu eu am sansa sa apar la stiri , mai rau e de prostii de vecini , in caz de bloc sau locuinta comuna ... de-aia exista autorizari la personalul de service , analizor de gaze si alte alea ... Link spre comentariu
cristeama Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 da, sunt de acord, nu trebuie sa gresesti in acest domeniu dar nici sa-ti fie frica, cu o pregatire temeinica in domeniul electric- electronic ai destule sanse sa fi aproape de adevar, totusi v-as ruga pe toti sa revenim la subuict, ce este acel circuit !, o schema bloc, ceva conexiuni ! Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Mie nu mi-e frica ... am montat VITOPEND 100 mai multe decit aveti dumneavoastra postari ... n-am avut placi defecte decit una traznita , avea un varistor defect ... am schimbat-o ... pe mine m-ati pierdut la acest subiect . Link spre comentariu
cristeama Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 dle. gauss, tot respectul, nu sint nici eu afon, sa dai cu tifla este usor, sa ajuti concret si la obiect este mai greu, din cite vad manualul va este cunoscut deci puteti parcurge schema bloc si exista posibilitatea sa-mi dati un sfat concret la defectul actul ,lipsa sinteie pt/ ulterioara aprindere a gazului, tineti cont ca senzorii sunt buni, doar ca PIC-ul nu c-da scinteia si vana de gaz, va astept cu informatii pertinente Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum