steffy89 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Va salut si va deranjez cu o mica nelamurire...mai mult o asigurare...Cablajul din imaginea de mai jos trebuie imprimat exact asa cum e sau trebuie mirror? Link spre comentariu
iod2 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 eu iti reconand sa cauti o alta schema,,,,ca asta e cam de o varsta cu mine,,,vezi pe forum sa sunt destule scheme, relativ simple si functioneaza bine. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Cablajul din imagine este exact ceea ce trebuie sa se vada pe placa.Realizarea acestui amplificator va fi un exercitiu util din care vei avea ce sa inveti.Desenul de sus cuprinde corectorul de ton si amplificatorul de putere. In ciuda virstei lui, vei fi multumit de modul cum se va auzi. Link spre comentariu
steffy89 Postat Decembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Stiu,am realizat acest montaj si in trecut dar cu un cablaj diferit;acesta din imagine e mai simplu de realizat.Si intr-adevar,este un bun exercitiu.De aceea vreau sa o si fac...nu ma intereseaza vechimea ei caci nu-l voi folosi ca amplificator pentru uz de zi cu zi...pentru asta am un Kenwood KA-5X.Dar ca sa-mi fac de lucru si sa pun la buna intrebuintare piesele care zac nefolosite prin casa e destul de buna! Multumesc pentru raspunsul folositor si rapid! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Eventual să prevezi găuri în plus pe trasee, la distanţe mici între ele, ptr actualizarea anumitor piese care au alte gabarite azi, mai ales cond electrolitici şi semireglabilii. Link spre comentariu
steffy89 Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Eu am procedat altfel,am strans toate piesele si am desenat cablajul in functie de dimensiunea pieselor Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 E bine şi aşa, doar că atunci cînd e cazul unei eventuale reparaţii, trebuie folosite tot piese cu acele dimensiuni sau poziţii de montare pe placă. Link spre comentariu
steffy89 Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Asa imi pare ca e mai ordonat,cat despre reparatii nu duc lipsa de piese,de dimensiuni variate! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Sa acorzi o atentie deosebita condensatorului de iesire - preferabil sa aiba o suprafata cit mai mare a armaturilor, deci alege unul cu o tensiune nominala cit mai mare. Link spre comentariu
steffy89 Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Am pe-acasa un condensator dual,5600uF+5600uF are ceva daca-l folosesc pentru ambele module,ca vreau sa fac un al doilea modul de amplificare sau dauneaza daca ambele module folosesc acelasi negativ? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Nu este bun. Utilizeaza pentru fiecare etaj final cite un condensator de iesire. Link spre comentariu
iod2 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 daca ai cond dublu si e la tensiunea suficienta pentru sursa . utilizeazal acolo cu ambele conduri in paralel.pe iesire utilizeaza un cond de capacitate destul de mare....ca sa ai niste basi mai buni, Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 E exagerat de mult un cond de iesire de 11.000uF!Valoarea poate fi luata intre 2.200...4.700uF. Link spre comentariu
steffy89 Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Atunci pun de 4700 sau 3300 separat pe fiecare modul...cu asta dublu vroiam sa economisesc spatiu doar,nu e neaparat nevoie sa-l folosesc Link spre comentariu
iod2 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 E exagerat de mult un cond de iesire de 11.000uF!Valoarea poate fi luata intre 2.200...4.700uF.eum am spus sa le puna pe alimentare in paralel.si pe iesire e corect intre 2.200 si 4700 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum