RobyToby Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Salutare , am o problema cu un HDD Hitachi Deskstar de 41 GB , model IC35L060AVV207-0 ATA IDE . Acesta are un pin dezlipit ,al 9 lea dinspre jumperi, din randul de jos . Nu este vazut in My Computers, dar este vazut in BIOS si Device Manager .Va rog sa-mi spuneti cum as putea sa lipesc acest pin , pentru ca este exfoliat traseul de pe placa . Va multumesc . Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Dai gaura si pui un alt pin, dupa care faci legatura pe spate. Link spre comentariu
popa ionut Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Da,da cum sa nu apuca-te sa dai gaura in cablajul acela ca dupa o sa-i faci Link spre comentariu
riderinblack Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Pune ceva poze daca vrei sa primesti sfaturi bune. Dar in nici un caz nu te apuca sa gauresti placa de baza a hdd-ului.... Link spre comentariu
RobyToby Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 In nici un caz nu am sa dau gaura ,pentru ca se poate intrerupe alt traseu ,sau deteriora piese de pe ea. Pinul este la locul lui ,nu este rupt este doar dezlipit ,dar nu pot sa-l lipesc pentru ca traseul de pe placa este exfoliat . http://img41.imageshack.us/img41/2092/c ... 101411.png Este vazut in BIOS, Device Manager si Disk Management ca Disk 2 unknown .Acesta functiona inainte de a se dezlipii pinul nr 9 . http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... 20121.png/ Link spre comentariu
RobyToby Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Nu ma poate ajuta nimeni ? Link spre comentariu
stefanstudio Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 da partitii are pe el sal vada in my computers ? iti spun ce as face eu pentru 41 g las pune intro punga daca e neagra cu atat mai bine mas duce la gunoi ma uit stanga dreapta sa nhu ma vada nimeni si il arunc repede apoi plec linistit acasa fara sa mai imi bat capul cu el Link spre comentariu
geomx Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 ar fi bine sa pui o poza ceva....... ca doar din vorbe e cam greu de apreciat exact cam cum sta treba ....nu merge sa lipesti un fir de pinul respectiv si sa-l lipesti intr-o zona in care traseul nu este exfoiat? (poate fi si o bucatica de conductor emailat caruia ii cureti emailul in zona unde trebuie sa cositoresti... )daca pinul respectiv se misca ar fi indicat sa-l rigidizezi cu o picatura de loctite gel....este ceva in genul superglue dar ceva mai bun (si ceva mai scump) ca se comporta mai bine la umiditate (superglue avand tendinta sa se desfaca de pe suprafete la aparitia umiditatii) bineinteles ca picatura respectiva o pui doar din partea cu cablajul...dupa cum ai pus problema probabil ca cel mult ai (sau poti sa faci rost) de un pistol de lipit si ar fi indicat sa legi la o impamantare ceva atat carcasa de aluminiu a hardului cat si pistolul de lipit (daca stai la casa ajunge si o simpla tija metalica de 30cm infipta in pamant pe post de impamantare....ca acum pamantul e destul de umed in perioada asta....)dar mai bine ai pune ceva poze....si vei primi sfaturi mai competente.... Link spre comentariu
Vizitator Pa7rocle Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Dar HDD-ul asta il ai de mult sau l-ai primit de la cineva?Din cea de-a doua poza deduc ca nu este formatat si de aceea apare asa in windows, dar daca incerci sa creezi o partitie va aparea in my computer. Link spre comentariu
RobyToby Postat Decembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Dar HDD-ul asta il ai de mult sau l-ai primit de la cineva?Din cea de-a doua poza deduc ca nu este formatat si de aceea apare asa in windows, dar daca incerci sa creezi o partitie va aparea in my computer.HDD-ul este al unui amic ,ii mai instalam Windows-ul cand crapa ,devirusam ,am facut upgrade la procesor. Amicul meu a curatat calculatorul de praf si a scos tot din el inclusiv HDD .Cand a montat HDD la loc nu a pus mufa bine si dezlipit acest pin cu tot cu traseul de pe PCB .HDD-ul; era format de mine si avea doua partitii . Link spre comentariu
RobyToby Postat Decembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2012 ar fi bine sa pui o poza ceva....... ca doar din vorbe e cam greu de apreciat exact cam cum sta treba ....nu merge sa lipesti un fir de pinul respectiv si sa-l lipesti intr-o zona in care traseul nu este exfoiat? (poate fi si o bucatica de conductor emailat caruia ii cureti emailul in zona unde trebuie sa cositoresti... )Am pus poza pe imageshack este linkul mai sus.Nu am avut o poza facuta de mine dar am gasit pe net .Uite link-ul cu poza in care am marcat pinul dezlipit, cu verde si rosu .http://img41.imageshack.us/img41/2092/c ... 101411.png Link spre comentariu
iod2 Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 e ce nu ui in alt pin de la un al hdd ca dupa cum se vede usor de pus. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 mie din imagine nu-mi pare nimic exfoliat..... cred ca trebuie doar re-lipit operatie de 5 secunde Link spre comentariu
Vizitator Pa7rocle Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Nu este poza originala aia. Link spre comentariu
RobyToby Postat Decembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2012 e ce nu ui in alt pin de la un al hdd ca dupa cum se vede usor de pus.Pinul nu este rupt ,nu am de ce sa pun altul ,problema este de la traseul de pe placa .Trebuie sa scot pinul , sa fac o lipitura la traseul de pe placa , apoi sa pun pinul la loc si sa-l lipesc .Problema este ca nu am virf la letcon asa subtire . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum