Vizitator utilizatorului Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Salutare,un sfat in legatura cu izolarea hidroforului ar fi binevenit...iarna trecuta a ramas apa in corpul pompei si s-a deteriorat..desi este in camin la vreo 2 m adancime... Link spre comentariu
H Robert Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Eu lam izolat tot cu vata de sticla. Link spre comentariu
Vizitator utilizatorului Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 robert230 a spus: Eu lam izolat tot cu vata de sticla.Ce anume..caminul sau hidroforul in sine..? Link spre comentariu
H Robert Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Hidroforul, tevi robineti, si asa l-am avut izolat si iarna trecuta si nu am avut probleme, intentionez vara asta sa izolez peretii caminului cu polistiren, doar ca precautie. desi nu am avut nici o problema. Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Eu am hifroforul intr-un camin de 2 m adancime, de aprox 1.5x1m, deasupra am un capac facut cu vata minerala de 5cm si nu am probleme. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Peretii nu trebuie neaparat sa-i izolezi si nici podeaua, capacul insa trebuie dublat cu vata de sticla sau orice alta izolatie de grosime suficienta. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Dar daca nu folosesti hidroforul, trebuie totusi golit Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Asa am si eu la tara cam 1.5 metrii adancime, are un capac din 2 foi de tabla si o celuloza de 5 cm si a stat acoperit cu o gramada din 2-3 baloti de paie rasfirati peste care am tras o folie de solar mai groasa si la marginile acesteia bolovani din loc in loc ... a mers fara probleme si nici urma de inghet ( il verificam periodic sa vad in ce stadiu este) Link spre comentariu
corneillus Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 am auzit de la niste meseriasi ca, cea mai buna izolatoe ar fi in special pentru tevi metalice, introducerea lor in tevi de plastic/pvc de diametru mult mai mare si umplerea spatiului rezultat cu spuma poliuretanica. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Munca de chinez... Decat sa stai sa umpli tevile din plastic cu spuma,si mai trebuie si centrate,altfel e degeaba,mai bine burete izolator prins cu coliere din plastic si ai rezolvat-o,daca situatia chiar impune asemenea masuri de precautie,altfel sunt tevi gata izolate,si nu-ti mai bati capul cu spuma si alte alea. Link spre comentariu
corneillus Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 buretele asta de pe piata nu e bun mai de nimic... am folosit eu iarna trecuta la niste tevi si tot au inghetat . Link spre comentariu
Vizitator Instalatorul de Iasi Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 De la caz la caz, pot fi şi alte variante:1. cochiliile poliuretanice2. cablurile însoţitoareAvantajul lor ar fi că nu (prea) depind de umiditate. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 corneillus a spus: buretele asta de pe piata nu e bun mai de nimic... am folosit eu iarna trecuta la niste tevi si tot au inghetat .Normal ca tot ingheata,ca nu garanteaza nimeni ca 1cm de burete din ala poate proteja contra inghetului la temperaturi de -25 grade,o teava in care apa stationeaza cateva ore.De regula,izolatia se calculeaza functie de diferenta de temperatura,vrei sa fii asigurat pt situatia cea mai nefavorabila,pune un strat de 10 cm de vata minerala pe teava,apoi asigura-te ca nu poate patrunde apa de ploaie/zapada sa imbibe acea izolatie,si nu mai ai probleme.Buretele ala se pune doar la interior,in incaperi neincalzite,si previne formarea condensului pe teava si inghetul in anumite limite,ori la interior nu te astepti sa ai -25 grade Link spre comentariu
molioa Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 H Robert a spus: intentionez vara asta sa izolez peretii caminului cu polistirenNu are sens, frigul nu vine din pamant, ci din aerul de afara. La adancimea aia, pamantul intodeauna e mai cald decat aerul de afara. Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Ca sa concluzionam:1 TOATE elementele instalatiei in zona unde NU apare inghet: Tevile ingropate cat mai adanc, pompa in camin ACOPERIT, cu capac IZOLAT, la MINIM 1,5 m adancime. (nu va fie frica sa-i faceti un camin mai adanc, nu are rau de ...adancime!)2 Izolarea are efect NUMAI daca exista un aport de caldura (asta face si circulatia permanenta!), altfel va ingheta pana la urma si cu 1 metru de izolatie, daca are timp sa se raceasca!)3 Problema e in realitate ca fie nu s-a stiut, fie "s-au facut " la constructie (la adancimea sapaturii, cel mai adesea!); mesterii au luat banu' si au "disparut", urmand sa constate "clientul" daca a luat teapa... Asta-i "jungla" moderna, daca nu stii care musca, te-ai .... ars!Sanatate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum