Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif 2.1 200w+ 2*100 in sfarsit gata

Postări Recomandate

dupa 7 ani de incercari experimente,si multe intreruperi cauzate de aparitia unor chestii mult mai urgente si mai importante care trebuiau finalizate am realizat ampliful din imagine

desi ca si fidelitate nu se compara cu un logitech,sau ceva similar de 1500 lei,totusi ca si putere nu am vazut pe piata ceva asemanator la un pret decent

traf 500va

cost total aprox-500 lei amplif,subwofer si sateliti 300 lei

si multa munca

Posted Image

image upload

Posted Image

upload pic

Link spre comentariu

In locul acelor etaje cu tda puteai pune 2 etaje finale fet100 (gasisem schema undeva,nu mai stiu unde),sau una cu bipolari undeva la 75w/8ohmi.

intotdeauna dupa ce faci ceva gasesti o solutie mai buna,dar mie atunci cand l-am conceput tda7294 mi s-a parut cea mai buna alegere calitate pret protectie termica etc...si oricum si satelitii sunt facuti de mine si degeaba pun un amplif extraordinar daca nu pot boxele ce pot ei
Link spre comentariu

felicitari pt realizare, dar da mai multe detalii.

- cum stai cu zbomotul de fond,

- ce ai folosit in el,

- ceva poze cu satelitii si wooferul .... :)

Posted Image

picture hosting

Posted Image

image upload

zgomot de fond insesizabil cu volumul la mijloc

cu vol la maxim e acoperit de cele 5 coolere de la pc

sub +-45vcc schema ungureasca postata de mine aici de vreo 20 de ori

sat tda7294

filtru sub si protectie subwofer

Link spre comentariu

In locul acelor etaje cu tda puteai pune 2 etaje finale fet100 (gasisem schema undeva,nu mai stiu unde),sau una cu bipolari undeva la 75w/8ohmi.

Ba ma bine nu!Dintre fet100 si TDA7294 invingatorul va fi TDA-ul si nu din cauza ca are protectiile ale ci mai degraba din cauza calitatii sonice care din punctul meu de vedere este pesta fet100
Link spre comentariu

Din calcul, reiese ca rezistenta de 2,7K marcata cu asterix in figura ar trebui sa aibe valoarea de aproximativ 2,1K - regleaza offsetul amplificatorului.Ai montat un semireglabil in locul ei sau ai incercat cu mai multe valori de rezistente pina ai ajuns la rezultatul optim?

am tatonat pana am reglat ofsetul la 0,am inlocuit trz de la intrare etc,daca nu am gasit valoarea exactanu recomand semireglabil decat pt a gasi valoarea exacta si apoi a inlocui cu rez fixa
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări