andrei florin Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 am verificat dioda de inalta de pe un cuptor cu microunde. am inseriat-o cu o rezistenta de 1kohm si am alimentat-o la 33v cc. am masurat caderea de tensiune pe dioda si e 8,4v. tind sa cred ca e buna dioda. totusi siguranta de pe cuptorul cu microunde cea de 5kv/0,75amperi este arsa. am verificat toate piesele de la circuitul de microunde si sunt ok. traf, magnetron, condesator, dioda. se poate arde siguranta de la un soc de tensiune?antena magnetron este intacta, folia de mica prezinta grasime am sa o schimb cu alta noua sau am sa o curat.merge sa pun o lita in locul sigurantei pt o proba sau se va arde instantaneu? Link spre comentariu
romica-b Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Nu se va arde,grasimea de pe placuta de mica este cauza arderii sigurantei (de cele mai multe ori si in cel mai fericit caz) Link spre comentariu
andrei florin Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 am curatat placuta de mica cu axion si am pus pe calorifer. ramane cu siguranta sa fac o proba cu una de 1amper la 250v dar trebuie sa fie la fel de lunga sa nu apara conturnare? Link spre comentariu
PINTI Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Pune o lita in locul sigurantei si va merge ca "uns". Link spre comentariu
andrei florin Postat Decembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2012 am schimbnat mica era de calitate proasta si subtire . am pus noua. la siguranta am pus un fir de lita. functioneaza acum. il dau acasa si am sa spun cum sa-l foloseasca sa nu pateasca la fel. curatenie si fara metale in cuptor... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Sa acoperi mancarea ce contine carne grasa sau grasimi, ca sare pe fereastra de mica si data viitoare nu va mai sari lita aceea ci dioda de inalta tensiune ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum