jokerul verde Postat Iunie 19, 2006 Partajează Postat Iunie 19, 2006 ARE CINEVA SCHEMA ELECTRICA A ACESTUI CABLU .SAU MAI EXISTA IN MAGAZINE ACEST CABLU ? Link spre comentariu
anton_yo Postat Iunie 19, 2006 Partajează Postat Iunie 19, 2006 este LPT sau USB ? Link spre comentariu
jokerul verde Postat Iunie 20, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2006 este LPT sau USB ?este interfata paralela cu mufa cu 36 de pini tip CENTRONICS PARALLEL Link spre comentariu
jokerul verde Postat Iunie 20, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2006 este LPT sau USB ?este interfata paralela cu mufa cu 36 de pini tip CENTRONICS PARALLEL Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 http://www.hardwarebook.net/connector/p ... onics.html http://www.hardwarebook.net/connector/p ... lelpc.html Link spre comentariu
anton_yo Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 mda, asta este la mufa ei, dar ma refeream la mufa care intra-n calc, pt ca ce-mi aratzi u intra-n impr. uite tzi-a dat niq_ro ce-ti trebuia :supz: Link spre comentariu
anton_yo Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 zi-mi niq_ro si mie ce-i cu mufa asta cu asa putine fire? (cam 10) nu-i tot k aia de la imprimanta care intra-n calc? mie asa-mi pare, doar ca asta se leaga pe placa de baza Link spre comentariu
razvan_paul Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 anton_yovezi ca mufa aia e serial Link spre comentariu
anton_yo Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 pai serial cu asa multzi pini? stiam ca serialu e mai mik..cam ca mufa de la monitor doar ca are 2 randuri de pini...la ce fol serialu asta?? Link spre comentariu
razvan_paul Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 e serial 100%.are multi pini, dar nu sunt legati decat 9 dintre ei, nu stiu unde se foloseste tipul asta de mufa pt serial in locul celei mici cu 9 pini, dar stiu ca si eu am avut una una exact ca asta. daca vrei poti sa o inlocuiesti foarte simplu cu una de 9 pini, mergi la un maganin de calculatoare si ceri un cablu/ adaptor pentru a scoate mufa de pe placa de baza in spate (nu stiu cum ii zice)o poti deosebi de paralel prin faptul ca pe unitate serialul are pini, iar paralelul are "gauri" Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 26, 2006 Partajează Postat Iunie 26, 2006 e serial 100%.are multi pini, dar nu sunt legati decat 9 dintre ei, nu stiu unde se foloseste tipul asta de mufa pt serial in locul celei mici cu 9 pini, dar stiu ca si eu am avut una una exact ca asta. daca vrei poti sa o inlocuiesti foarte simplu cu una de 9 pini, mergi la un maganin de calculatoare si ceri un cablu/ adaptor pentru a scoate mufa de pe placa de baza in spate (nu stiu cum ii zice)o poti deosebi de paralel prin faptul ca pe unitate serialul are pini, iar paralelul are "gauri"mufa de serial mică se numeşte DB9, şi atenţie, că e disponibilă şi mamă şi tată!!brachetă (aşa se numeşte) cu seriale nu se mai fabrică de anişori buni... nu găseşti în magazine decât mufele DB9, şi carcase pentru ele, separat.la mâna a doua mai găseşti însă panglici din alea, dar poţi să faci şi tu, la o nevoie, dar ai multe de "mânărit": deci, uită-te pe manualul plăcii de bază, să-ţi scrie semnificaţia pinilor mufei de pe ea, apoi în hardware book la semnificaţia pinilor seriali, la DB9. ca panglică... mai simplu cumperi o panglică de FDD (mai ieftină) şi tai o bucăţică, cu tot cu un rând de pini (tai pe toată lăţimea mufei, apoi lipeşti capacul ăla cu lipici d-ăla chinezesc, să nu se desfacă... centimetrii de cablu să fie cât mai lungi posibil...). dacă găseşti cablu panglică, ar fi bine, dar tot ai nevoie de afurisenia de conector pentru placă!!dacă ai nevoie de o asemena poveste pentru mouse PS/2, e jale: mufe PS/2 se găsesc foarte greu... mai simplu scoţi mufa unei plăci de bază moarte bine... şi încolo, faci ca mai sus...nu tăia un adaptor PS/2 - AT că degeaba îl tai: conexiunile la pini sunt diferite la tastatură şi mouse... şi acces direct la pini n-ai!!şi era să uit... mufă centronics pentru imprimantă (nu pentru PC) n-am prea văzut... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum