micutu Postat Aprilie 7, 2004 Partajează Postat Aprilie 7, 2004 Pai mosfet-urile sunt finalii, dar driverii sunt MJ-uri Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 7, 2004 Partajează Postat Aprilie 7, 2004 Eu am crezut ca vrei sa-i pui de finali :P Merge prefinali aproape orice tranzistori de putere medie Link spre comentariu
Vizitator wufan Postat Aprilie 7, 2004 Partajează Postat Aprilie 7, 2004 Primit amplificatoarele 8) Am ars toate difuzoarel pe care le-am avut in casa :cry: unul era de 18 si dupa 5 minute de ascultat sa aprins ledul albastru si a bufnit difuzorul.Ce difuzoare recomandati pentru ele ? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 7, 2004 Partajează Postat Aprilie 7, 2004 Tu ai ceva necazuri cu LED-urile :shock: E :lol: a intrat amplificatorul in clipping din cauza ca ai aplicat semnal prea mare le intrar, asa cred. Si la mine au intrat in clipping de cateva ori da nu sa intamplat nimic, trebuia sa-i reduci putin din volum. Am putut sa-l fac sa decupleze la clipping dar nu este necesar pentru ca intra destul de rar.Difuzoarele recomandate sun Subwoofere de cel putin 400W pe 4 oameni sau de cel putin 250W pe 8 oameni. Daca pui mai mici le pui pe riscul tau ca oricum amplificatorul nu va pati nimic pentru ca-i burdusit de protectii (am pus si protectii suplimentare fata de schema, desfa-l si vezi). Daca vrei sa-l folosesti si ca amplificator de banda larga trebuie sa comuti din spate cu un varf de ac sau ceva ce intra in gaura aia, filtru subsonic ramane activat.Mi-ar fi placut sa-ti scriu si o carte tehnica la el dar nu am avut suficient timp pentru ca am vrut sa le ai de Paste ca oricum am intarziat ca nu mi-au venit carcasele mai repede :lol: daca o sa ai intrebari i-ti stau la dispozitie prin email. Link spre comentariu
micutu Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 Tocmai l-am facut, si merge foarte bine.Deocamdatanu am pus decat cate un rand de finali si-l-am alimentat pe +-40V.Cam cat credeti ca o sa coste un condesator de 4700 s-au mai mare pe 80V, ca asta ar fi o problema pentru mine.Eu cel mai mare il am de 63V.Credeti ca daca o sa-i pun tensiune la+- 60 V o sa fie suficienti doua randuri de finali, cat caredeti ca o sa scoata?Si inca ceva LED-ul ala ce face si cum trebuiesc imperechiati MJE-urile, ca eu i-am pus pe toti la fel. Pot sa-i imperechez doi cate doi daca da care cu care.Mentionej ca am facut schema pusa WUFAN, cea cu cablaj dar nu am facut filtrul. Link spre comentariu
micutu Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 Vad ca in schema de 400W cea cu trei patru perechi de mosfeti tot la 70 de volti se alimenteaza. Sunt 400 W adevarati? :shock: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 sunt 400W adevarati pe 4 Ohmi :P Chiar astazi mi-au venit cablajele pentru ceva asemanator. Link spre comentariu
micutu Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 Pai intre schema pe care am facut-o eu si cea de 400W (din cate am vazut eu ) nu este nici o diferenta in afara de inca un rand de finali.Si ma mira ca cu 3 randuri de finali scoate 150W (sau scoate mai mult?) . Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 Sunt alimentati doar la 58V de asta scoate 150W/8 oameni iar pe 4 oameni scoate cam dublu, de asta si-a ars wufan toate difuzoarele ca unele erau de 4 ohmi si de "firma cucu" si ala daca-l alimentezi la 70 scoate aproape cat cel cu 4 randuri de finali iar daca-i mai pui un rand el va scoate exact cat celalalt. Link spre comentariu
micutu Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 NU pe schema scrie clar 70V Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 Eu am facut cel putin 5 bucati din acest amplificator, schema are unele notatii aiurea.Vezi ce transformator (2x40V)recomanda tipul si apoi mai stam de vorba :P Link spre comentariu
micutu Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 OK atunci te cred pe cuvant o sa-l alimentez la +- 60V O sa fie vreo problema daca este pe 4ohmi?Tot nu m-ai lamurit cu led-ul si cu imperecherea driverilor! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 Ledul este ala albastru :lol: si este detectorul de cliping.Vezi ca este pe forum o schema cum se imperecheaza :oops: mosfetii Link spre comentariu
micutu Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 Pai nu mosfetii ci driverii.Mosfetii i-am pus asa si merge dar du MJ-urile (apropo am folosit BD237 BD238), mi-a fost frica sa-i pun asa si i-am imperechiat pe toti patru, Eu vreau sa stiu daca se poate imperechea doi cate doi si daca da atunci care cu care.Apropo am pus LED rosu :lol: Link spre comentariu
micutu Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 Sa inteleg ca nu este bine daca se aprinde s-au trebuie sa se aprinda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum