Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Becurile de la semnalizator aprinse mereu

Vizitator RunRun

Postări Recomandate

Vizitator RunRun

Buna seara,Am nevoie de ajutorul vostru.As vrea sa stiu daca se poate la o masina sa ii fac becurile de la semnalizator sa stea aprinse mereu la o intensitate redusa. Cum sunt la masinile americane.Va rog sa imi spuneti daca este vre-o modalitate prin care se poate acestea sa stea aprinse dar cand se actioneaza semnalul sa functioneze.Precizez ca este pentru o Honda Civic.O seara buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• justMe

1

• Marian

1

• YO8CDQ

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sistemul american de iluminat la spatele autovehiculelor are o singura lampa pe fiecare parte a autovehiculului, comuna luminilor de pozitie, semnalizare si frina: pozitia foloseste becuri cu intensitate mica (5W) iar semnalizarea si frinarea becuri cu intensitate mare (21W). Semnalizarea si frinarea se face cu acelasi bec (!) - semnalizarea intermitent si frinarea prin iluminare continua. Practic, toata lampa poate fi realizata cu un singur bec de 12V / 5+21W dar pentru siguranta se folosesc 2...3 becuri montate in paralel.Si in Romania s-au produs in anii '60-'70 autovehicule cu acest sistem de iluminat (TV12, SR132 si SR113).

Link spre comentariu
Vizitator RunRun

Multumesc pentru raspuns.Am uitat sa precizez ca pe mine ma intereseaza sa modific numai lampile de semnalizare de pe fata. Atasez o poza cu o masina care are exact ce as vrea eu sa imi fac.

post-72062-139829539708_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ai mai postat odata acelasi subiect. Trebuie sa stii ca masina este echipata cu lumini, asa cum a facut-o fabrica. Orice modificare la sistemul de iluminat si semnalizare, trebuie sa fie aprobat de R.A.R, altfel te opreste politia si platesti amenda ( vezi cei care pun folia neagra pe geamuri), deci atentie. Petrica

Link spre comentariu

Solutii cred ca ar fi in acest sens insa asa cum bine a subliniat @YO8CDQ orice modificare la lumini trebuie aprobata de autoritati altfel e bai, pe de alta parte modificarea trebuie facuta la un service autorizat de marca respectiva deoarece orice greseala la sistemul electric poate fi fatala pentru masina ( ati vazut sper la Tv atat de multe autovehicule distruse de probleme la sistemul electric ).

Link spre comentariu

ma intereseaza sa modific numai lampile de semnalizare de pe fata

In locul becului cu un singur filament de 12V / 21W montezi un bec cu doua filamente de 12V / 5+21W: filamentul de 5W il alimentezi de la luminile de pozitie si filamentul de 21W de la semnalizare.
Link spre comentariu

Becul se cumpara de la oricare magazin care vinde piese de schimb auto sau supermagazin... Se utilizeaza fasunguri standard pentru conectarea becului, NU improvizatii. Contacteaza un electrician auto cu experienta care stie sa lege corect doua fire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări