Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor masurare distanta

Vizitator CocaCola

Postări Recomandate

Vizitator CocaCola

Salut.

Am nevoie de un senzor care sa imi permita sa pot masura o distanta dintre doua obiecte, distanta fiind de 2 - 10 cm. Ce tip de senzor imi recomandati? Optic, magnetic, cu ultrasunete ? Doresc ca senzorul sa imi furnizeze la iesire un semnal analogic.

Multumesc.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuli09

1

• gica70

1

• remus68

1

• Selena

1

Top autori în acest subiect

Vizitator CocaCola

Multumesc pentru raspuns.Am vazut despre ce este vorba si mi se pare prea complicat pentru ce am eu nevoie. Nu vreau decat sa aprind cateva leduri cand senzorul detecteaza ceva in fata lui.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Cel mai simplu ar fi să montezi o celulă solară (recuperată de la o lampă de grădină) pe peretele garajului chiar în dreptul lămpilor de poziție ale mașinii.Când intri în garaj cu spatele, celula solară va primi maximul de lumină doar când lămpile de poziție sunt foarte aproape (10-20cm) și atunci tensiunea generată de ea va fi maximă, permițând aprinderea puternică a unui led roșu (sau mai multe). Ledul va fi montat într-o poziție ușor observabilă în oglinda retrovizoare. Se mai pot aduce unele îmbunătățiri metodei.....după caz. Dar e o soluție simplă și ieftină. Soluția de rezervă ar fi o anvelopă uzată, montată pe peretele garajului, ea va absorbi cu blândețe o depășire a limitei spațiului de parcare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări