Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce condensator sa folosesc?

slkslkslk

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slkslkslk

11

• remus68

8

• zal

2

• radusa

2

Top autori în acest subiect

Nu e mai simplu sa va uitati in manual pt a afla puterea?

http://www.blaupunkt.de/fileadmin/user_ ... _EA_RO.pdf

Conform manualului amplificatorul are:

amplificator 4 canale

clasa A/B

putere RMS:

4 x 60W (4 ohmi)

2 x 180W (4 ohmi, punte)

4 x 90W (2 ohmi)

In casa s-ar putea folosi doua canale de 60W, in acest caz fiind necesar un traf de 12V cu ~10A, punte de 25-35A (neaparat pe radiator) si filtraj de minim 10000uF dar mai optim ar fi 20000uF la 25V.

Trafo ar trebui sa il gasesti la rubrica Bazar la un 20-40 lei (e doar un traf de 120W), puntea asemenea sau o cumperi noua (e relativ ieftina) si condensatorii tot la Bazar pe la vreo 10 lei bucata ( de 10000uF, chiar si mai ieftin, pt ca sunt doar la 25V).

Deci cu un 50-60 lei iti faci o sursa care sa-ti asigure doua canale de 60W (cred ca sunt suficient pt auditie in casa).

Si depinde si ce boxe ai in casa, pe 4 ohmi sau pe 8 ohmi. La 8 ohmi toate valorile de putere scad la aproape jumatate.

Link spre comentariu

amplificator 4 canale... clasa A/B... doua canale de 60W, in acest caz fiind necesar un traf de 12V cu ~10A, ... de 120W

Pentru a utiliza numai doua canale este necesar un traf de minim 200VA.
Link spre comentariu

Asa este, dar m-am gandit ca poate nu l-o da la maxim (2x60W) in casa, ca-i vine politia la usa, dar in acelasi timp sa aiba cheltuieli ceva mai reduse. Dar este adevarat ca nici pt un traf de 200-300W pretul nu ar trebui sa sara de 50 lei.

Link spre comentariu

as mai avea o mica intrebare am gasit la mine in oras sa iau 2 module de amplificator pe tranzistori de 100W 2n3055 ,ce fel de transformator trebuie sa folosesc, tipul care imi da modulele a zis ca trebuie transformator 2x35v minim sau maxim 2x50, asa cam cat m-ar ajunge un transformator ? mai am un amplificator tot cu 2n3055 si pot spune ca e o diferenta destul de maricica intre asta si integratele din ziua de astazi

Link spre comentariu

Dacă ar fi tensiunea continuă, la +/-35V mai rezistă 2N3055, dar la +/-50V ai parte de senzaţii tari. Să fim serioşi, 2N3055 nu poate realiza amplifuri de 100W decît pe sarcini foarte mici, datorită Uce0 mici, asta e o gogoriţă care nu s-a mai corectat în folclorul electronist din anii 70.

Link spre comentariu

2N3055 are Uce0 60V, asta înseamnă că se poate folosi în amplifuri cu alimentare de maxim 60V, fie simetrică (+30V/0V/-30V), fie asimetrică (+60V/0V), în ambele cazuri puterea obţinută nu trece de 25W/8 Ohmi şi cam dublu în 4 Ohmi.Cu alţi trz scoţi 100W/8 Ohmi la +/-50V.

Link spre comentariu

Cu 2N3055 cu Ucemax=60V se poate construi un amplificator care elibereaza 90W/4 ohmi. Nimeni nu va face diferenta urechiometric intre puterea de 100W si cea de 90W redata de acelasi difuzor... Daca vrei sa stii caracteristicile secundarului transformatorului de alimentare trebuie sa cunosti inainte daca amplificatorul este alimentat simetric sau asimetric.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări