Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu amplificatorul!!

cristianvalentin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristianvalentin

17

• remus68

13

• Marian

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am uitat sa specific in mesajul trecut .Am facut o masuratoare si atunci cand mufa jack nu era in pc si am gasit o tensiune de 180mV cc intre masa semnalului care vine de la amplificator si masa jack-ulu..Mufa jack este legata ca in imaginea atasata .La "corps" este legata masa iar la Pointe si Bague este legat firul cald deoarece amplificatorul meu este mono.

post-67462-139829539748_thumb.png

Link spre comentariu

Nu e neaparat o problema faptul ca ai tensiune continua la iesirea din PC atata vreme cat tu ai condensator de decuplare pentru amplificator, incearca si altfel, mai adauga un condensator de 100n la pinul 3 al potentiometrului de volum, inseriat cu semnalul de la jack si in felul asta decuplezi si potentiometrul de componenta continua de la PC apoi verifica daca mai exista fenomenul denuntat.

Link spre comentariu

Am scapat de problema :da se pare ca vinovata este iesirea din fata a pc-ului..am incercat la cele din spate ,la telefon si la leptop si fenomenul a disparut...Va multumesc de ajutor! :101 Am gasit la cineva 2 indicatoare de volum cu ac,scoase din magnetofon cred ,pe spatele lor scris 600uA .Le pot lega in serie cu semnalul de intrare al amplificatorlului? :dans:

Link spre comentariu

Da ,sunt multe scheme ...Va multumesc :101 ...Eu credeam ca se leaga pur si simplu ca un ampermetru:D...Dar acum doresc sa imi fac amplificatorul din mono stereo , adaugand inca un modul de amplificare ,iar pentru fiecare modul am sa folosesc cate un vu-metru analogic iar vu-metru cu leduri ramane conectat la ambele canale:D

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări