Vizitator dennysbv Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Buna.Astazi am facut testul ca in schita.I-am dat 220v dintr-un invertor de 275 de w.Si alimentare si ignition dintr-un acumulator de 12v.Acuma cum se comporta:- eroarea low rpm inca exista si ledul ala palpaie continuu dar am tensiune , doar ca nu e toata )- ok , la iesiere din puntea redresoare am : DC 92,5V- la iesirea din 2MBI.... / intrarea in bobina aia mare turnata in rasina : AC 75,0 V- la priza am : 68,5VAcuma un lucru imbucurator : am facut prin regula de 3 simpla si rezulta ca daca din puntea de diode mi-ar iesii 300v la priza as avea : 222V .Se pare ca ati avut dreptate . Alternatorul ala e special !Acuma mai trebe 300v de undeva.Intrebarea este : sa faci din acumulatorii de 12v , 300v DC este greu si costisitor?Si a doua intrebare : daca voi monta sa zicem alel convetor DC-DC ridicator de tensiune mie invertorul imi va mai scoate sinus pur?Mersi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Intrebarea este : sa faci din acumulatorii de 12v , 300v DC este greu si costisitor?Foarte!Daca desfaci invertorul ala mic, o sa vezi ca are un condensator de vre-o 400V. Pe bornele lui ai cam 300Vcc...Da,ar trebui sa scoata sinus Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Buna.Astazi am facut testul ca in schita.I-am dat 220v dintr-un invertor de 275 de w.Si alimentare si ignition dintr-un acumulator de 12v.Acuma cum se comporta:- eroarea low rpm inca exista si ledul ala palpaie continuu dar am tensiune , doar ca nu e toata )- ok , la iesiere din puntea redresoare am : DC 92,5V- la iesirea din 2MBI.... / intrarea in bobina aia mare turnata in rasina : AC 75,0 V- la priza am : 68,5VAcuma un lucru imbucurator : am facut prin regula de 3 simpla si rezulta ca daca din puntea de diode mi-ar iesii 300v la priza as avea : 222V .Se pare ca ati avut dreptate . Alternatorul ala e special !Acuma mai trebe 300v de undeva.Intrebarea este : sa faci din acumulatorii de 12v , 300v DC este greu si costisitor?Si a doua intrebare : daca voi monta sa zicem alel convetor DC-DC ridicator de tensiune mie invertorul imi va mai scoate sinus pur?Mersi.Ai facut testul cu becul inseriat?Becul se aprindea?Mi se pare foarte mica tensiunea de 92V,dupa redresare.O sa presupun ca ai masurat bine si la iesire ai 75V AC;aici ar trebui verificat cu un osciloscop,forma semnalului.Sau macar un multimetru care masoara frecventa;ar trebui sa existe la iesire,fix 50Hz.Daca nu ai nici osciloscop,nici frecventmetru,poti pune la iesire un motor de mica putere,de 220V,fara perii,de genul celor folosite la picup-uri,sau unele ventilatoare.Daca la iesire ai tensiune sinusoidala,motorul ar trebui sa se invarta,desi tensiunea e cam mica.Ca sa obtii din 12V,300V e relativ simplu daca ai ceva experienta,e foarte greu spre imposibil,daca nu ai.Ar mai exista varianta sa cumperi un invertor sinus modificat,de 1-2Kw,de la iesirea caruia sa alimentezi invertorul tau.Dar si aici ar mai fi de discutat.Pana la urma ce vrei sa alimentezi cu invertorul acesta?Intreb,ca nu va fi rentabil daca consumatorul e de mica putere.Fiind conceput pentru 4Kw,va avea un consum in gol destul de mare.Si inca ceva,ca acumulatori folosesti ,la ce tensiune si ce capacitate si cate bucati? Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Buna. Probabil cei 94 de volti sunt din cauza ca invertorul pe care l-am folosit a fost unul foarte mic de doar 375W plus ca acumulatorul din care l-am alimentat era descarcat . Avea sub 12v . Desi inainte de a face montajul am masaurat iesirea din invertor si arata 229v , dar asta cu el neconectat la nimic. Am pus becul si se aprindea . Becul a fost unul mic de frigider de vreo 5 sau 10w. Daca as avea o schema m-as descurca sa fac circuitul pentru convertor. Eu vreau sa-l folosesc ocazional in atelier sa nu mai dau drumu la generator cand dau drumu la hidrofor sa incarce tancul de apa sau cand dar drumu la strung etc. Consum nu am mai mare de 800w pe nici un motor deci nu o sa-l duc niciodata la 4kw, plus ca as forja acumulatorii. Sistemul meu e pe 12v . Acumulatori 4 bucati de 92A. Daca e foarte costisitor convertorul poate ma las de treaba . Daca nu as mai avea o idee. Un generator cu magneti neodim care sa fie bobinat astfel incat sa scoata 300v la o turatie constanta si sa fie montat pe o hidroturbina care produce non stop. Da asta sigur nu la mine acasa ca eu nu am nici un rau prin curte. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Becul trebuie sa fie de 100W;se pune initial ca protectie.Daca se aprinde foarte putin sau deloc,se renunta la el si se alimenteaza direct.In cazul tau poti renunta la el.Astfel vei avea o tensiune mai mare pe iesire.Ca sa-ti faci o idee despre constructia convertorului 12/300V,vezi aici viewtopic.php?f=41&t=110029. Convertorul respectiv e o sursa in comutatie;fara experienta si un osciloscop,cam dificil de realizat,mai ales ca vrei o putere destul de mare. Daca ai patru acumulatori,ai putea merge pe 24V;la aceeasi putere,curentul se reduce la jumatate.Ar mai fi o varianta care sa excluda invertoarele;sa folosesti motoare de 12/24V,la strung si hidrofor. Link spre comentariu
verde Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Urmaresc cu atentie acest subiect, despre invertorul misterios, nu mai este misterios,bravo pisica matache . Este cam ce mi-ar trebui mie deoarece am deja cei 300v ,din baterii ,sint al doilea interesat de el, dupa pisica matache bineinteles, ,daca va fi de vinzare ,la hidrofor se poate pune o fulie pe ax in locul ventilatorului de la motorul original fara sa strici nimic, si un motor la 48vcc,[zici ca ai 4 baterii] 800w cu magneti si 4 perii 1200rpm .Am acest motor disponibil,turatia o maresti la 3000rpm din fulii ,si astfel scapi de pierderi prin invertor si de consumul in gol continuu al invertorului care nu este deloc neglijabil. Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 M-am uitat pe postul ala cu convertorul. Sa zicem ca l-as face dar va trebui sa apelez la un prieten electronist care are el osciloscop si toate cele. Deci... nu stiu daca ma complic acuma mai ales ca strau destul de prost cu timpul liber.Cat despre sistemul pe 12v nu as dorii sa-l modific momentan deoarece am un invertor de 12v sinus pur la care nu as dorii sa renunt prea curand. Poate daca as gasii unul de 24 de v tot sinus pur si sa fie la fel de bun as renunta dar sunt cam scumpe. Invertorul care il am in standby consuma doar 2-3 w si asta e motivul pentru care nu as renunta la sistemul pe 12v. Pana acum doua luni aveam ceva adus din america de 2000w dar in standby imi lua 4 amperi si daca aveam 2 zile inorate ma trezeam cu acumulatorii goliti.Ca idee daca ar fi sa-l vand cat as lua pe el? Nu cer eu o suma si doar intreb cat credeti ca ar valora si ar oferii cineva pe el? Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Salut. Am rezolvat problema cu cei 92V.Acum l-am alimentat pe acelasi invertor mic care isi lua curent din acelasi acumulator descarcat sub 12v . Nu am mai pus becul si am obtinut la iesire 160v.Am zis ca e din cauza acumulatorului ca e varza.Asa ca i-am dat curent direct din priza ( sistemul meu solar , invertor sinus pur 1200w ) .Surpriza am la iesirea din el 223V .Problema e ca ledul de eroare si cel de low rpm tot aprinse sunt. Cred ca trebe cumva pacalite si celelalte 4 fire ca sa nu mai dea eroare . Ca o recapitulare > Cele 4 fire sunt : Aux 1 , Aux 2 , Alt si Field.Din astea 4 : Aux 1 + Aux 2 sigur este o tensiune AC deoarece am urmarit traseul si duc direct intr-o punte de diode. Link spre comentariu
verde Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 dennysbv ,ai un MP. Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 dennysbv ,ai un MP.Stiu ca am dar pentru 100 de euro mai bine tin jucaria pe dulap si o mai sterg de praf din cand in cand. Numai daca as dezmebra-o din 3 componente as scoate pe okazii 100 euro in maxim o saptamana. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum