Vizitator popkorn Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Buna ziua, am vazut ca lumea este foarte prietenoasa pe acest forum, motiv pentru care as dori si eu un pic de ajutor daca se poate. As dori sa realizez urmatoarea jucarioara: un aparat dog chaser (de tipul celui din poza) alimentat de o baterie de 9V care sa fie activat de un senzor de miscare PIR (de tipul ACESTUIA) http://www.embeddedfun.ro/timthumb.php?src=http://www.embeddedfun.ro/photo/1353687695-1-98.JPG&w=210&zc=1&q=80 cu documentatia de AICI Mentionez ca am cunostinte elementare de electronica, ce am invatat la fizica prin scoala si ce am mai citit asa din mers de pe net. Ce m-ar interesa legat de jucarioara mea, este cum trebuie integrat senzorul pir in schema aparatului de speriat cainii? Schema senzorului este urmatoarea: din care inteleg doar partea cu +/- pe pinii 1,3. Din ce inteleg eu (repet am cunostinte minime in domeniu) pinul 2 de la senzor ar trebui legat printr-o dioda la alimentarea + a aparatului de speriat cainele, iar senzorul ii va da curent prin acel pin de output. Nu inteleg ce rol are (sau daca este necesar) acel transzistor desenat in schema si nici acel simbol al rezistentei cu t pe el legat in paralel cu dioda. Bineinteles aparatul de speriat cainele are un intrerupator de activare on/off pe care ma gandeam sa il leg pe direct, astfel aparatul sa functioneze doar prin activarea senzorului. Imi poate da cineva mai multe lamuriri pentru pinul 2, unde ar trebui legat in aparatul de speriat cainii ca acesta sa functioneze cand este activat senzorul, asa ca pentru retardati? Sau daca am inteles eu gresit toata treaba, cum ar trebui legat corect acest senzor pentru a activa aparatul cand intra cainele in raza de actiune a senzorului? Multumesc in avans. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Detii atit senzorul de miscare cit si dispozitivul de indepartat ciinii? Link spre comentariu
Vizitator popkorn Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 senzorul il voi primi luni prin curier, aparatul il am deja. initial am vrut sa folosesc un senzor si circuitele dintr-o camera de supraveghere falsa, dar respectiva camera avea alimentarea de 4.5V si cand am legat toata treaba la 9V, s-a dus pe apa sambetei acel "senzor" de miscare ce era integrat in camera, asa ca mi-am comandat tipul de senzor din prima postare, producatorul specifica pt el tensiune de lucru 4,5 - 24V Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Dupa ce primesti senzorul, posteaza exact ceea ce scrie in prospectul produsului primit (poate diferi fata de cel dupa sait) si o poza cu interiorul dispozitivului de indepartat ciinii.Eu am un ciine pe care il enerveaza aceste dispozitive si devine agresiv... probabil nu are ureche muzicala... Link spre comentariu
Vizitator popkorn Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 ok, asa o sa fac, ms de raspuns, revin cu poze. aparatul l-am testat "manual" pe caini, fug de rup pamantul, deci ai mei or fi buni de vocea romaniei ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Tranzistorul e necesar pt ca senzorul sa poata comanda cam orice dispozitiv vrea utilizatorul lui .E vorba de un tranzistor NPN ,T e bobina unui releu iar contactele acestuia se monteaza intre + de la baterie si + de la aparat .Bateria e legata prin fire la aparat ,firul rosu se taie la jumatatea lungimi si rezulta doua capete - capetele se conecteaza la contactul releului . Senzorul PIR pana de la ce greutate si distanta detecteaza? Ca astea obisnuite au baremul de la 30kg in sus -desigur sant pt oameni si tocmai pt a evita activarea din cauza pasarilor/cainilor/pisici sant setate asa.Asta e partea1 si dupa ce primesti senzorul poti sa ne dai un feedback sa stim care e cea mai buna metoda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum