Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cod SMD Ajutor

electronic4you

Postări Recomandate

Buna ziua.As avea si eu nevoide de ajutor cu carcarea componentelor SMD. Am gasit multe tabele pe net cu codul de marcaje si codurile aferente, dar cam difera de la un tabel la alta marcajele. Are cineva un tabel sau ceva cu marcaje sigure pentru piesele SMD?Am o piesa SMD pe care este trecut doar un "0" baza piesei arata ca ar fi o rezistenta. Poate sa imi spuna cineva ce piesa poate fi?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electronic4you

3

• misuraelectronic

1

• remus68

1

• pinky

1

Top autori în acest subiect

Am o piesa SMD pe care este trecut doar un "0" baza piesei arata ca ar fi o rezistenta

acel marcaj poate fi la fel de bine cifra zero , sau poate fi litera o ...! in functie de dimensiunile corecte ale piesei dvs , poate fi ori un rezistor cu r=0 ohmi , adica un strap banal , sau poate fi o dioda ...! 1-- vedeti ce scrie cu vopsea pe pcb in dreptul piesei si , eventual , postati o poza lizibila aici ...! drept exemplu , daca pe cablaj scrie d305 , atunci este sigur dioda , daca pe cablaj scrie r305 sau j305 , atunci este strap ...!2-- masurati dimensiunile exacte si astfel putem identifica dioda imediat...!
Link spre comentariu

Pe placa nu este nici un marcaj. Dupa un tabel gasit pe net, marcajul " 0 " ar corespunde cu o dioda de HVE300A. Nu stiu ce sa cred... Piesa arata exact la fel ca si culoare si forma cu o rezistenta smd simpla.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Subscriu la afirmatia colegului "validae".Este doar un strap in forma de componenta.Uneori din cauza 'chinezariilor' , contactele de capat (intre pelicula metalica si staniu, mai dau si rezistente de gen: 0,19 ohm in circuit)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări