Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit Rosmarin

valica

Postări Recomandate

Mda, se pare ca vorbim despre lucruri total diferite; dupa cum am precizat mai sus, letconul meu este cel cu manson galben, iar varful este cel care apare in fotografia de mai sus; varfuri ca acel pe care l-ai pozat am si eu, dar ce folos...

Scuze. Nu am remarcat ca era vorba despre un letcon diferit de al meu. Am presupus ca fiind de la Rosmarin ambele atunci ar putea fi identice.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rosmarin

29

• dzyk2000

26

• ggi

17

• valica

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am gasit varfuri ro.farnell:

a) 0.5 mm: http://ro.farnell.com/duratool/d00667/t ... dp/1296778

b) 1 mm: http://ro.farnell.com/duratool/d00670/t ... dp/1296781

c) 2 mm: http://ro.farnell.com/jsp/search/produc ... KU=1296780

d) 3 mm: http://ro.farnell.com/duratool/d00668/t ... dp/1296779

Am si depus comanda pentru o bucata din punctul c) si inca una din punctul d). Abia astept sa le pot proba.

Link spre comentariu

Astept impresiile voastre dupa ce intrati in posesia varfurilor, daca sunt bune am sa-mi comand si eu. Am o reticenta in privinta marcii cred ca sunt facute in China, sper sa ma insel.

Link spre comentariu

Astept impresiile voastre dupa ce intrati in posesia varfurilor, daca sunt bune am sa-mi comand si eu. Am o reticenta in privinta marcii cred ca sunt facute in China, sper sa ma insel.

Din pacate nu prea te inseli... In specificatii e precizat clar ca sunt facute in China dar e posibil sa fie bune; cum ne-o fi norocul !
Link spre comentariu

Cele doua varfuri au ajuns la mine din Anglia in 3 zile. Nu-i rau deloc!

Am lucrat cu cel de 2 mm cam 2 ore la 420 grade, si mi-a placut foarte mult. Lipiturile le-am realizat mult mai usor comparat cu cand lucram cu varful conic. Pentru mine (incepator) pot sa zic fara exagerare, ca exercitiul a fost timp bine petrecut si in acelasi timp floare la ureche. Asta a si fost telul meu, sa-mi usurez munca.

Cat despre calitatea sa, nu stiu ce sa zic. Este facut din acelasi material ca si varful conic pe care l-am primit original. Cred ca timpul va dovedi.

Cateva poze: 1 | 2 | 3 | 4.

Cel de 3 mm nu l-am incercat inca, dar mult mai sigur il voi folosi pentru dezlipit.

Incaodata ii multumesc D-lui Puscas pentru construirea statiei mele!

Link spre comentariu

FELICITARI COLEGULUI LOKY: -pentru initiativa,perseverenta si imbunatatirea performantei letconului de lipit.Intr-un cuvant, studiu de documentare-comanda-proba in lucru-comunicare si informare.-deci se poate.Apropo cat a costat?Sunt binevenite a comunica reperele varfurilor pentru letcon de la statia ZD-929( se gasesc in factura primita)

Link spre comentariu

Cost detaliat:- varful de 2 mm: 6.71 RON.- varful de 3 mm: 7.59 RON.- transport din Leeds (Anglia) pana la usa mea (Miercurea Ciuc, Romania): 20 RON.- TVA: 8.23 RON.Total: 42.53 RON, platit on-line cu MasterCard.Apropo, cine e interesat cu ce am petrecut acele doua ore: viewtopic.php?f=14&t=138796. :rade:Multumesc mult pentru aprecieri, insa persoana, care merita adevaratele aprecieri sunteti D-voastra, Domnule Puscas!

Link spre comentariu

Ati pus degetul pe rana. Adevarat, cine are posibilitate sa modifice varfurile WELLER cu rezultate foarte bune. Garantat.Rog sa prezentati daca puteti cum ati efectuat modificarea in ideea ca sunt si alti colegi pe forum doritori si cu posibilitati de executare a acestei operatii.Va multumesc.

Link spre comentariu

Modificarea nu am facut-o eu ci a facut-o pentru mine userul cipryan123. Letconul meu este Pensol Iron N. Varfurile care se potrivesc sunt cele de la ciocanul WEL.LR-21. Stiu ca unul din varfuri avea un fel de distantier in capat, distantier care a trebuit polizat cam 1 mm. La diametru varfurile Weller se potrivesc foarte bine. E drept ca varfurile Weller sunt foarte bune dar costa cat jumatate de letcon Pensol :rade: .

Link spre comentariu

Corect ggi! Este bine cam am gasit optiuni pentru letconul HQ Solder/IR, ca altfel luam altul, si asta mergea in gunoi ori statea degeaba. Din acest motiv sunt si fericit, cum am explicat in cele doua posturi anterioare.

Ca sa va linistesc: o sa scad si eu din temperaturi paralel cu castigul de experienta, care necesita timp si practica, desigur. :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări