rosmarin Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Dl. ANDREIVLAD1999: Referitor la intrebarea dvs comunic aici pe forum 1.Mufa mama si tata cu 5 pini se cheama M.C.332-folosita la statiile radio mobile pentru conexiunea microfon-statie.Deci se gasesc in jur de 8 lei perechea.Deci este o mufa de microfon. 2.Am taiat mufa de la letconul PENSOL si am gasit doar patru fire,respectiv doua de la termocuplu si doua fire de la rezistenta electrica a letconului.Culmea,letconul nu are fir de masa. 3.Letconul nu are fir de masa,ecranare. 4.In aceasta situatie se poate folosi mufa mama-tata(una pereche) cu 4 pini 5.Identificarea firelor in numar de patru de la letconul PENSOL -se cauta continuitatea celor doua perechi si se separa. -se masoara rezistenta ohmica a celor doua perechi de fire -perechea care are rezistenta ohmica cea mai scazuta(cea mai mica) este perechea de la termocupla.Aceasta pereche are firul rosu pt.plus. -valoarea rezistentei perechii termocupla este de 2-4 ohmi -valoarea ohmica a rezistentei este de (12-15)ohmi Cu o pila mica se pileste usor conexiunile de la mufa de panou pentru aderenta usoara si rapida a fludorului.Atentie marita sa nu se tina mult letconul pe conexiuni deoarece vor apare jocuri si contacte imperfecte la conexiunile mufei. Merita sa incercati si sa faceti acest lucru.Succes. L.E.- mufe de acest tip gasiti la magazinele cu piese electronice pe plan local.Daca nu gasiti necesara orientare spre:i Miv.... Adel.... si AD EL....... Diametrul orificiului pe panou este de 14mm.Folositi burghiu adecvat sau mai bine zis freza.Necesara turatie mica si controlata. Daca aveti timp si doriti rog sa va uitati pe: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2452010.html Link spre comentariu
valica Postat Ianuarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 La Multi Ani domnule Puscas si succes in continuare in activitatea dumneavoastra, vad ca statia capata imbunatatiri, din ce in ce mai bine . Link spre comentariu
rosmarin Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Dl. VALICA:1.Va multumesc frumos .2.Studiez un proiect de imbunatatire totala a statiei cu atmega 16, avertizor sonor si optic de atentionare a depasirii temperaturii maxime permise,cu butoane suplimentare de accelerare a setarii temperaturii,de utilizare a MOC-3041-cu ZCD SI UTILIZAREA ALTUI TIP DE LETCON.Voi studia atent si pretul de cost deoarece nu prea vreau sa ma abat de la un raport PRET/UTILITATE ,ACCESIBIL Pretul de cost va fi cel hotarator.3.Da, ma preocupa in masura in care pot,deoarece ma straduiesc ca statia sa raspunda tuturor criteriilor de exigenta ale dumneavoastra.4.Doresc ca dumneavoastra sa veniti pe forum si sa ne spuneti ce imbunatatiri ati realizat fiecare la statie si nu ce ati dori.Acum am vorbit la modul general fara trimitere la cineva anume. Experienta si spiritul inventiv al unora din dvs trebuie sa fie o cale de urmat si de aplicat Link spre comentariu
rosmarin Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 LA MULTI ANI! FELICITARI dl.SANDUImi place si ce vad dar si ce citesc(era sa spun ce aud).Asa vad impartasirea experentei si adoptarii unor solutii eficiente la aparatura homemade.Unii dintre noi au mai multa imaginatie,experienta dar si cultura tehnica.Aici este cel mai propice loc de "aratare"-prezentare a "ponturilor".Nimic nu este defnitiv,perfect,solutie finala.Este loc intotdeauna de schimbare,perfectare,imbunatatire,adoptare a unei solutii mai eficiente si mai practice.Mai mult spus-BINEVENITE. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 quote="sandu11111" interesanta modificarea acelui cablu, cit de greu e sa il adaptezi in interiorul letconului? si ce inbunatatiri a-ti facut la virf?La acest tip de letcon vi se intimpla sa se miste mantaua acea de cauciuc/silicon de pe miner? la mine se misca intruna in josul minerului..... Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 OFF: e bun atunci vroiam sa vad daca merge si la altcineva partea cu LM358 de amplificare, eu de cand am postat-o initial ca adaptare la staia Wolf merge brici Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Si eu va multumesc si numai asa printr-un schimb de idei / sfaturi , cum spunea colegul Rosmarin putem sa ne rezolvam micile (sau marile) probleme. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Diametrul orificiului pe panou este de 14mm.Folositi burghiu adecvat sau mai bine zis freza.Necesara turatie mica si controlata. Adica merge montata in locul mufei mama DIN cu care a fost prevazuta statia, nu-i asa? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Intre timp am facut deja upgrade-ul. Mufele le-am gasit in oras la un pret total de 7 lei iar calitatea pare rezonabila. Am montat-o in locul mufei DIN care era amplasat lateral dreapta cum te uiti la panoul frontal. Ce pot sa spun este ca functioneaza, am mai facut o mica actiune de wire management si "piticul de pe creier" s-a linistit deocamdata . M-as fi bucurat sa aiba letconul si impamantare dar sigur ca voi rezolva pe viitor si acest aspect. Link spre comentariu
rosmarin Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 La multi ani, dl.TotuMa bucur de reusita si de aplicarea ideii prezentate pe forum de multi colegi.Solutia ar fi inlocurea totala a cablului de letcon cu unul care are 5 fire.Sunt asemenea cabluri in comert sau se poate folosi de la un letcon casat care a avut acest cablu. Cu aceasta ocazie in selectia acestui conductor multifilar trebuie sa analizam si flexibilitatea conductorului electric.Vointa sa fie! Asteptam cu totii si alte idei aplicative privind siguranta functionarii statiei. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 ...................................Legarea cablului in interiorul letconului se face f. usor tinand seama de legarea la pinii mufei.Despre varf, am mai scris mai sus, a fost inlocuit cu unul de calitate mai buna care are performante net superioare celui original.Mansonul ala galben nu se misca la mine , dar poate fi usor intepenit infasurand pe letcon o spira sau doua de banda izolatoare pe sub manson................... In cea ce priveste legarea la interior, intrebam de fapt cum sint legate firele de la cordon spre rezistenta respectiv spre "termic" sint prinse cu surub, lipite, sudate etc....? Am incercat si cu banda si nu este bine, momentan "merge", o zi doua dupa acea incepe sa se miste banda sa nu mai sta lipita si sa se insire "lipiciul" de pe ea pe tot minerul......, asta asa ca o constatare, de acea intrebam de manson. Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 ... si eu am avut aceeasi problema cu mansonul , de cateva ori a iesit de tot de pe maner, drept urmare am sacrificat un SuperGlue intre manson si cauciu dar in asa fel sa nu lipesc cele 2 parti intre ele, la o adica tai cauciucul si ajung la fire dar plasticul sa ramana intreg.Daca cedeaza am prin casa niste tub termocontractibil (parca sa ii zice) care intra pe maner, este alb, il trag pe maner suflat cu aer cald si e ca nou. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Sistemul de legare in cazul meu este prin rasucirea firelor............Speram ca legaturile sa fi fost cu suruburi, era prea frumos..... Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Ieri, pe cand faceam un mic upgrade amplificatorului meu, am sesizat ca letconul scoate un zgomot ca de contact imperfect. Nu e bazait, e mai mult ca un sfarait ce pare a fi localizat undeva in manerul letconului. Ma gandesc sa nu fie vreun contact imperfect la rezistenta. Poate cineva confirma daca acel zgomot exista si la statia proprie? Link spre comentariu
rosmarin Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Demontati letconul dl Vlad.Evitati arcele voltaice care topesc camasa cablului.Posibil ca sa fi aparut tensiuni mecanice de rasucire a cablului in interiorul manerului care sa genereze acest contact imperfect al conductorilor de la rezistenta letconului.Numai acolo poate fi hiba.A amintit dl SANDU11111 DE ACEST SISTEM DE CONEXIUNI la modificarea letconului dansului.Poate ii cereti sfatul privind aceasta interventie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum