Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit Rosmarin

valica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rosmarin

29

• dzyk2000

26

• ggi

17

• valica

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum am vazut cum arata o statie in interior, respectiv:

Posted Image

Dupa parerea mea, cablurile pentru LCD sunt nejustificat de lungi. Si mai si trec pe langa transformator ...

Daca nu s-a putut pune LCD-ul direct pe cablaj, atunci era de preferat un conector in "L", rigid (ar fi insemnat de asemenea ca LCD-ul sa vina chiar in dreptul conectorului de pe cablaj). Ar fi necesitat un pic mai multa corelare la proiectarea statiei (cablaj/carcasa).

Chiar si asa cum e montat acum, s-ar putea realiza o placa suplimentara (PCB) care sa faca respectiva legatura (cu trasee usor in unghi). Conexiunea intre placi se poate realiza fie prin mufe cu pini mama/tata, fie lipite direct cu fire scurte.

"Parerea mea", bazata pe faptul ca totusi, acelea sunt cabluri de date, care ar trebui sa fie cat mai scurte si mai bine ecranate (sau macar protejate de paraziti).

Link spre comentariu

Statia de mai sus, daca vad bine este a mea, intretimp eu i-am facut un wiremanagement :), i-am lipit si un condensator de 100nf pe alimentarea LCD-ului, oricum chiar si cu cablurile asa cum se vad in poze eu nu am avut balarii pe afisaj, singura problema la a mea este ca se infierbanta foarte tare 7805, frige rau tare, am sa-l schimb sa vad daca obtin ceva.

Link spre comentariu

Si eu am vazut "balarii" pe LCD-uri cand sunt trasee mai lungi de 7-8cm, inclusiv la cele grafice, dar si la 2*16. Neaparat trebuie schimbata solutia, condensatorul de 100nF pe alimentare e bun in principiu, dar nu prea ajuta, daca semnalele de date sunt alterate. Mai ales ca sunt cred niste comutari de semnale de cativa amperi in interiorul cutiei... :speriat

Link spre comentariu

Statia de mai sus, daca vad bine este a mea, intretimp eu i-am facut un wiremanagement :), i-am lipit si un condensator de 100nf pe alimentarea LCD-ului, oricum chiar si cu cablurile asa cum se vad in poze eu nu am avut balarii pe afisaj, singura problema la a mea este ca se infierbanta foarte tare 7805, frige rau tare, am sa-l schimb sa vad daca obtin ceva.

Poti masura tensiunea inaintea stabilizatorului. De unde este alimentat acel 7805? (sursa separata, din infasurarea de 24V sau este o infasurare separata a traf-ului)
Link spre comentariu

Dl. VALICA:Intr-adevar este o problema pe care nu am rezolvat-o.Si eu si MARIANDMD ne-am gandit sa folosim stabilizatoare de 2 si 3 amperi ,tipul 78S05 si 78TO5 , din pacate se gasesc mai greu,cel putin eu numai prin comenzi prin posta am putut rezolva partial situatia.Aceasta ar fi o rezolvare si alta sa se foloseasca un radiator mai mare. M-am gandit si va consult daca o rezistenta reducatoare de tensiune pe circuitul de intrare al LM-7805 AR REZOLVA SITUATIA PRIN PRELUAREA UNEI CADERI DE TENSIUNE EXCEDENTARE.Statia dl.Valica are firele mai lungi deoarece am experimentat un set de cabluri cu pini la capete tip mama de 15cm lungime. In cadrul testelor efectuate, statia dl Valica s-a comportat normal si nu am scurtat conductorii de la LCD.Solutia finala ar fi sa renunt la acest sistem de "cuplare" si sa folosesc cablu panglica cu lipituri ferme la capete, dar scurt sau un sistem de mufe flexibile cu conductori scurti.

Link spre comentariu

Prezint o alta varianta de mufare si conectare LCD:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sa speram ca nu vor mai apare balarii nedorite pe LCD.Cablurile de transmiterea a datelor sunt mai scurte si scoase din campul electromagnetic al transformatorului.

Multumesc pentru sugestii domnilor: Vcdec si stefan_k.

Link spre comentariu

1. Am cumparat alt varf, se pare identic cu cel cumparat de @sandu11111. Am taiat din el cat a fost necesar si situatia s-a schimbat radical in bine! Varful original l-am polizat la aprox. 45 grade pentru a obtine o suprafata mai mare de contact si surpriza...dupa cateva zeci de lipituri "miezul " lui a disparut, lasand loc unei gauri. se pare ca doar partea exterioara este material mai dur....

Deci neaparat varfuri noi....

2. Si eu am avut probleme cu balarirea LCD ului si i-am facut urmatorul "upgrade"... Toti electroliticii din filtrare schimbati cu 440 mF/35v, scurtarea conexiunilor intre trafo si PDB, LCD si PCB, marirea radiatorilor la toate sursele si trecerea firelor de la mufa letcomului printr-un inel de ferita! De atunci...si este ceva vreme, nu mi-a mai balarit...

Fac precizarea ca lucrez zilnic cate 8-10 ore cu statia si se comporta excelent!

Sarbatori cu Bine!

Link spre comentariu

Varful original l-am polizat la aprox. 45 grade pentru a obtine o suprafata mai mare de contact si surpriza...dupa cateva zeci de lipituri "miezul " lui a disparut, lasand loc unei gauri. se pare ca doar partea exterioara este material mai dur...."S-a scris pe aici de-atatea ori ca nu trebuie zgaraiat stratul protector al varfurilor...

Link spre comentariu

LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE NAVIGHEAZA SAU SUNT MEMBRI AI elforum.

In alta ordine de idei arat in acest topic modificarile facute la letcon si statie prin montarea si dispunerea unor mufe mama,tata mai accesibile ca si pret

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

La multi ani tuturor colegilor de pe forum.Domnule Puscas v-as ruga sa-mi dati si mie detalii privitoare la mufe ca m-ar interesa si pe mine un upgrade. Daca nu se poate pe forum v-as ramane indatorat daca mi-ati trimite un MP.Toate cele bune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări