Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit Rosmarin

valica

Postări Recomandate

letconul hakko are thermistor in loc de termocuplu

eu am statia asta cu letcon pensol albastru si functioneaza foarte bine

asta incercam si eu sa zic , marea majoritate a statiilor prezentate pe forum folosesc pensol

eu am varianta facuta de rety si tot pensol cu maner albastru am

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rosmarin

29

• dzyk2000

26

• ggi

17

• valica

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema de la pagina 10 nu are reglaj pentru termocupla ci are rezistente de precizie, e clar de ce , altfel niciun montaj n-ar fi etalonat calumea in lipsa unui termometru precis . Trebuie folosit tipul de letcon specificat , nu ce avem pe-acasa .

Link spre comentariu

verifica senzorul de temperatura, daca e termocuplu vei gasi o tensiune continua de ordinul milivoltilor la borne si o rezistenta foarte mica, la termistor nu ai nici-o tensiune cat de mica

termocuple.pdf

Editat de Florian Ciobanu
Link spre comentariu

Atasez linkul cu statia in lucru, va rog sa va dati cu parerea daca functioneaza normal, nu am pus video si cu letcon neconectat. Fara letcon sta ledul aprins, arata temp setata si temp camerei, este normal?

Link spre comentariu

Dupa toate astea am probat statia si nu am fost multumit si am masurat temperatura din varful letconului, cu statia setata la 400 afiseaza temperatura de 400/430 dar varful masurat cu sonda de temperatura nu depaseste 230grade

Link spre comentariu

Fara letcon LED-ul sta aprins deoarece statia alimenteaza presupusa rezistenta iar temperatura "camerei" e un offset pentru a adauga la calcule temperatura jonctiunii de referinta.

Pentru a adapta termocupa la statie trebuie sa masori tensiune generata de acesta si comparativ sa vezi de ce tip e (J / K / E..). Dupa asta modifici convenabil softul sau amplificatorul de tensiune de pe termocupla (te poti inspira de la statia rusesca daca nu ai chef sa calculezi amplificarea necesara si rezistoarele de la neinversor).

http://us.flukecal.com/Thermocouple-Temperature-Calculator

Link spre comentariu

Multumesc Stefan, astazi o sa incerc cu un letcon Solomon sa vad cum se comporta, daca nu merge ok nici cu acesta ma indrept spre modificarea softului dupa ce verific tipul termocuplei, nu stiu unde pot gasi documentatie pentru statia ruseasca.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut, am o intrebare, pot folosi aceasta schema pt reglarea temperaturii la un cuptor, bineinteles ii pun o sonda de temperatura cu termocuplu de tip K, respectiv, pe placa, in locul rezistentei sa conectez un releu (contactor) prin care sa comand rezistentele cuptorului?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Va salut, am o intrebare, pot folosi aceasta schema pt reglarea temperaturii la un cuptor, bineinteles ii pun o sonda de temperatura cu termocuplu de tip K, respectiv, pe placa, in locul rezistentei sa conectez un releu (contactor) prin care sa comand rezistentele cuptorului?

Nu functioneaza, vezi ca era undeva prin paginile forumului o aplicatie pentru cuptor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări