Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit Rosmarin

valica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rosmarin

29

• dzyk2000

26

• ggi

17

• valica

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E posibil şi asta ...adică termocupla să dea informaţie greşită microcontrolerului...eu am crezut că temperatura de 300 grade celsius...e măsurată exterior de un aparat special(calibrat) de măsurarea temperaturii(aşa cum fac eu... când am de făcut astfel de calibrări...în primă fază, nu mă bazez pe indacaţia dată de staţie...)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Nu stiu absolut nimic despre statia asta, prefer versiune ruseasca, dar tin minte ca termocupla de la letocnul de Gordak da tensiune mai mare ca ce-a de la Pensol IRON-N (manson albastru).

@dzyk2000 poti spune cu aproximatie daca varful are 100-150°C ? Dxxx parca folosea Gordak.

Link spre comentariu

Dacă se construieşte mot-a-mot(dacă pot să spun aşa..)  schema,  e foarte greu să adaptezi un letcon ...să se potrivească perfect şi să indice temperatura corect...

întotdeuna trebuie făcut mici ajustări amplificatorului care transmite tensiunea pe care o va măsura microcontrolerul...

Are dreptate @Stefan Nicolae când spune că staţia rusească e mai bună ...tocmai din cauză că asta are un semireglabil de unde  se poate ”trage” indicaţia temperaturii unde trebuie !Şi dacă nu e suficient se poate interveni şi asupra celorlalte rezistenţe din comparatorul de tensiune.

Pe când asta(dacă nu mă înşel...) nu are nimic! E făcută doar pentru un anumit letcon cu o anumită termocuplă care livrează o anumită  tensiune/grad celsius... 

Editat de elmar
Link spre comentariu

Trebuie si "Statie de lipit Rosmarin" sa aiba ceva de reglaj, sigur are un AO pentru citirea termocuplei.

La statia rusesca imi place asa: afisajul cu LED e mult mai lejer de citit ca un LCD (plus ca backlight-ul ma deranjeaza noaptea), a functionat din prima fara prea multe reglaje, bipaie fain si intuitiv, se pot preseta 3 memorii, PID-ul functioneaza destul de bine pe IRON-N-ul meu.

offtopic: ce fain era daca la inceputul unui subiect sa fie data o arhiva cu proiectul complet (schema, soft, cablaj ...). Subiectul asta sa zicem ca e de prin 2012 si poate s-au pierdut.

Link spre comentariu

Şi eu sunt curios cum a reuşit să-l ”ardă”....

letconul se incalzeste normal dar afiseaza aiurea pe lcd

Păi cred că asta e problema ...ce s-a discutat mai sus ...ne adaptarea termocuplei cu amplificatorul ....şi acesta dă o tensiune mai mare sau mai mică decât ar trebui... microcontrolerului.

Link spre comentariu

Păi cum s-a ars? aşa pur şi simplu ? fără să faci scurt pe undeva? Mie mi s-a întâmplat să ard două display ieftine luate de la Miv....

şi amândouă s-au defectat din momentul în care am încercat să le fac ”luminoase”(să conectez backlight-ul)...până să încerc asta, totul funcţiona bine....

Din ce văd eu, acel display nu e din alea cu lumină verde de la magazinul amintit mai sus...să fie şi ăsta cu probleme?

Am mai spus pe aici pe forum...trebuie să aveti grijă şi la descărcările elecrostatice ...care pot defecta aceste display-e !

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări