Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit Rosmarin

valica

Postări Recomandate

Totusi de ce se incalzeste excedentar 7805 cit consuma lcd-ul_daca se reproiecteza pcb-ul pentru lm 317T________ la vechea mea statie cu lcd 20x4 (pic16f88) alimentarea luminii la lcd se face prin 3 rezistori 330ohmi direct de pe sursa de +12v (LM7812)

nu am avut niciodata un lcd original HD 47780 (daca nu ma insel este facut de toshiba) ca sa fac un test cu originalul sa vad daca consuma la fel

am vazut la tranzistor tester sursa de 5v era cu 78L05 (100mA) cu acellasi lcd____?????!!!!@@@@@@

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rosmarin

29

• dzyk2000

26

• ggi

17

• valica

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă erau făcute de thoshiba ...probabil nu aveau un consum exagerat..dar, astea sunt făcute în china.... 

şi...despre acel ”tranzistor tester” care are un consum mic...aproape sigur nu se foloseşte backlight-ul ...

Link spre comentariu

Salutari, am primit programatorul si displayul si am reusit programarea, am conectat partea de 2x12v volti si totul merge bine, pe display apare mesajul: statie de lipit termostatata plus userul meu de aici dupa care afiseaza temperatura de 25grade si pot seta temperatura. Problema este ca eu nu am initializat statia si nu imi scrie conectare letcon.

Link spre comentariu

Cunosc metoda dar nu inteleg de ce nu a fost nevoie de initializare si de ce nu vede ca nu am letcon, ma gandesc ca este posibil sa faca asa din cauza ca nu am conectat si 24v,acum verifific si partea de 24 si o alimentez

Link spre comentariu

Am conectat si partea de 24v,letconul se incalzeste si ledul se aprinde cat face incalzirea. La initializare set este 250 cum este in hex dar temp urca foarte rapid si depaseste valoarea setata cam cu 40 grade desi letconul nu are temp afisata si tot in timp scurt coboara pana la 249 dupa care reia incalzirea, toate astea in cateva secunde. Am vazut pe youtube un video facut de un coleg si temperatura urca incet si nu depaseste cu mult temp setata, am incercat mai multe variante de hex dar cu toate face identic.

Link spre comentariu

Păi eu cred că asa trebuie să facă...şi stabilirea temperaturii se va face în timp...pâna când temperatura rezistenţei va fi acceaşi cu temperatura termpcuplei(respectiv al vîrfului letconului)...unele letcoane sunt mai bine făcute iar termocupla e mai bine cuplată termic cu vârful ...încălzirea se face mai stabil...si odată cu vîrful!...

Editat de elmar
Link spre comentariu

Cred şi eu că temperatura urcă prea repede la 300 grade in două secunde ...ceva nu e in regulă ...ori aveti tensiunea de alimentare prea mare sau letconul e de tensiune mai mică ...sau ,probabil, s-a făcut economie de nichlenă si l-au bobinat cu mai puţină decât ar trebui! 

În cele două cazuri...sigur, letconul se va arde în cel mai scurt timp...

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări