Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit Rosmarin

valica

Postări Recomandate

Am alimentat montajul fara atmega sa ma asigur ca nu sunt probleme si constat ca se incinge foarte tare 7805, displayul se aprinde si se poate regla luminozitatea din semireglabil dar nu apar si caracterele negre pline, este normal? am citit ca sunt ceva greseli in schema la pinul 7 al lm311 si trebuie conectat la + prin rezistenta dar nu inteleg prin ce rezistenta, in varianta de cablaj pe care am lucrat (geomar), pinul 7 duce in 7805 si in pinul 4 atmega

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rosmarin

29

• dzyk2000

26

• ggi

17

• valica

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sanse mari sa ai displayul conectat invers 

pune o poza cu ce display ai tu acum

semireglabilul e la pini 1,2,3 ai displayului, daca zici ca se regleaza luminozitatea sunt sanse ca sa fie legat la pinii 14,15,16

Link spre comentariu

Aşa trebuie să arate când nu primeşte nici o comandă ...adică (cazul tău) nu are montat microcontrolerul!

P.S sper,  că acea ”pătrăţică” care nu e întreagă ...să fie din cauza aparatului foto?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Am inteles, multumesc, acum ramane sa vad de ce se incinge excesiv 7805. Va rog sa va uitati si la mesajul  138 nu inteleg care e treaba cu lm311

Editat de dzyk2000
Link spre comentariu

Aşa trebuie să arate când nu primeşte nici o comandă ...adică (cazul tău) nu are montat microcontrolerul!

P.S sper,  că acea ”pătrăţică” care nu e întreagă ...să fie din cauza aparatului foto?

nu este de la aparatul foto, nu trebuia sa se vada ambele randuri?

Sanse mari sa fie tot displayul de vina , cele cu lumina verde au consum mare, deconecteaza firul 16 de la display si vezi daca se mai incinge

Cu pinul 16 scos nu se mai incinge

Editat de dzyk2000
Link spre comentariu

Pune o rezistenta de 20 ohmi inseriata cu pinul 16 ai vezi daca se mai inchinge, o sa scada luminozitatea dar nu cu mult

In ceea ce priveste patratelul care nu e complet vezi sa nu ai scurt sau lipitura rece la conexiunile la display

Link spre comentariu

Posted Image

Buna seara. Nu sunt acasa ci la tara la domiciliul mamei mele care are nevoie de ajutorul meu.Mai mult nu va pot ajuta din acesta postura pana  cand voi reveni la domiciliu

Prvind incalzirea stabilizatorului LM-7805 adevarat ca ii o problema pentru LCD ieftine unde consumul se apropie de 200ma.Puneti o rezistenta de limitare de 2W deoarece se aplica 12V pe intrarea lui LM-7805

...Dar si un radiator

Salut Adicontakt. Ce mai faci? La ce lucrezi in  prezent

Link spre comentariu

Pune o rezistenta de 20 ohmi inseriata cu pinul 16 ai vezi daca se mai inchinge, o sa scada luminozitatea dar nu cu mult

In ceea ce priveste patratelul care nu e complet vezi sa nu ai scurt sau lipitura rece la conexiunile la display

Am pus rezistenta si nu se mai incinge,la prima vedere nu am scurt si nici lipitura rece, maine o sa bag lumina in spatele ei si o verific cu lupa. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări