Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat de sudura

Vizitator Ujica Marius

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

8

• remus68

4

• iod2

2

• YO8CDQ

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Ujica Marius

Domnu Tessla in legatura cu secundaru imi este numai pe o coloana cum ar fi mai bine cele 23 de spire sa le impart si pe cealalta sectiune .sau sa mai bobinez inca 23 de spire pe cealalta coloana cum se inseriaza Cum ar fi mai bine pentru reglarea amperajului sai fac un suport sa deplasez bobinele primare de secundar sau sa-l fac cu miez intrefier pentru reglarea amperajului

Link spre comentariu

E bine sa impartiti secundarul pe doua coloane. Nu are rost sa bobinati inca 23 de spire si pe cealalta coloana si sa le puneti in paralel intrucat platbanda de aluminiu de suficient de groasa si nu e nevoie sa conectati doua bobine in paralel. Ca atare, tre sa impartiti cele 23 de spire pe cele 2 coloane. Ca sa reglati amperajul, eu as merge pe varianta prizelor in primar. Adica peste cele 108 spire, eu as mai bobina inca vreo 40 - 50 de spire, urmand ca din 10 in 10 spire bobinate , sa scot prize.

Link spre comentariu

Atunci scoateti prize in secundar. Aici nu tre sa mai adaugati spire peste cele 23 (sau mai bine 24) de spire, ci tre sa scoateti prize din 4 in 4 spire sa zicem, incepand cu spira a 12.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări