Vizitator Ujica Marius Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Detin platbanda pt primar 12 latime ,3 grosime iar pt secundar 15 latime ,5 grosime va rog sa ma ajute cineva cum se calculeaza sectiunea miezului magnetic si ce intrari sa fac in primar? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Secundarul la ce tensiune? Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Ai spus primar, la ce tensiune 220v ?. Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Daca vrei raspunsuri corecte da mai multe amanunte. La ce folosesti acest transformator, ce parametrii trebuie sa aiba, etc. Link spre comentariu
Vizitator Ujica Marius Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 E un aparat de sudura monofazic, la 220v ,platbanda e din aluminiu vreau sa fac doua bobine la primar si doua la secundar nu stiu nr de spire cred ca o sa iasa prea puternic mar interesa sa mearga bine cu electrod de 3 25 cu timpul daca se poate sa bag in el patru diode condesatori de ce valoare tolele sunt 37,5 /8 cm si 21,5/ 8 cm Link spre comentariu
iod2 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 e sectiunea de incepatoriii............dar nu ai zis nimic acolo. decat niste cuvinte. ce probleme ai? Link spre comentariu
Vizitator Ujica Marius Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Am construit un aparat de sudura cu cate o sectiune in primar si secundar am avut 45 de cm partati sectiunea miezului pt primar am pus doua sarme de doi una langa alta si le-am izolat cu folie de condensator pt secundar 7 spire de 1,5 grosime aparatul mergea foarte tare cu electrod de 4 puteam sa tai .Acm la-am desfacut si as vrea sa ma ajutati sa-l bobinez la 50 de cm patrati sau cat se potriveste miezul pt sarma respectiva .As vrea sa-l bobinez pe 2 sectiuni in coloana . Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 pt secundar 7 spire de 1,5 grosime aparatul mergea foarte tare cu electrod de 4 puteam sa tai .Cum adica vrei sa spui ca ai numai 7 spire in secundar? fi mai coerent in detalii altfel cum sa te sfatuim. Link spre comentariu
Vizitator Ujica Marius Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 an secundar am avut 55 de spire de 7 spire de 1,5 izolate tot cu folie de condesator din cupru Link spre comentariu
Dj Alex Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 7 sprire de 1,5 mm sau 1,5 cm ? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 an secundar am avut 55 de spire de 7 spire de 1,5 izolate tot cu folie de condesator din cupruDaca inteleg bine, e vorba de 55 de spire realizate cu 7 conductoare de 1,5mm in paralel.La constructia initiala care spui ca "taia" cu electrod de 4, era suficient sa mai bobinezi spire suplimentare care sa le inseriezi cu primarul (cu conductor ce ai utilizat in primar). Puteai face mai multe infasurari cu mai multe prize scoase pe o placa cu borne. In acest mod puteai alege curentul de sudare in functie de diametrul electrodului. Link spre comentariu
Vizitator Ujica Marius Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 va multumesc frumos Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Cu cit vor fi mai multe spire adaugate in primar, cu atit mai mult va scadea curentul (si tensiunea) din secundar. Link spre comentariu
Vizitator Ujica Marius Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Am o nelamurire an legatura cu sensul bobinajului daca bobinez primarul pe doua coloane si se leaga an paralel am anteles pe prima coloana cum se bobineaza secundarul an sensul spirelor de la primar sau invers sensului primarului va multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator Ujica Marius Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Am o nelamurire an legatura cu sensul bobinajului daca bobinez primarul pe doua coloane si se leaga an paralel am anteles pe prima coloana cum se bobineaza secundarul an sensul spirelor de la primar sau invers sensului primarului va multumesc anticipat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum