Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bf999 sau S525t sau BF987

zvartoshu

Postări Recomandate

Sa ivit ca intr-o schema sa fie adaugat un S525T care din cate am observat pe aparat da zgomot prea mare spre intrarea in intrarea la tuner (posibil deteriorat).Am aplicat un Bf999 si acesta pare la fel insa ca amplificare semnalul util e nitel mai scazut in raport cu zgomotul benzii.Am nevoie de un ajutor, poate a folosit careva si masurat amplificarea si zgomotul pe un BF987 si S525t pe o schema de intrare in tuner sau receiver etc, vreau sa stiu daca se merita sa iau o bucata din fiecare si care ar fi diferentele notabile.Vreau sa ma sfatuiti pentru reballing, la cat sa dezlipesc S525t-urile ca toate se reteaza pe pinul de poarta, pur si simplu crapa materialul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zvartoshu

12

Banuiesc ca e folosit intr-un amplificator de intrare la tuner fm;daca e asa cel mai potrivit ar fi un bioplar BFR91 mai ales in privinta intermodulatiilor.Este un tranzistor conceput special pentru asa ceva si urca pana la 5Ghz cu zgomot infim.La tranzistoarele mos de rf daca sunt stresate termic(temperaturi prea mari cand sunt lipite)factorul de zgomot se strica iremediabil.

Link spre comentariu

Deci domnule IGBT, din start, S525t l-am stricat cu cele 230grade la dezlipire. Primo, mira o chestie, dar sincer o spun, era prea sus zgomotul benzii, adica in loc de 12-14dB cat indica pe decibel metrul sau, si 5,6 pe aparat imi arunca 19 pe aparatul tunerului si 8,2-3 pe celalalt. Secunodo se retezau pinii cu tot cu materialul din care era construit tranzistorul cand vream sa ii lipsesc pe circuit.Va rog sa imi spuneti, se merita capsula To92 a bf987 sa investesc? macar 1 bucata de probe, un sfat?IGBT Detin bfr96 si 2sc3355, bfr91 nu am folosit niciodata si asta o spun clar, de cand cu amplificarea uif care cere filtre bune pe intrare, sau tranzistoare putin zgomotoase deoarece stau langa bts romtelecom cu cdma de 1,5w.Am observat ceva la intrarea in tunerele de la Philips, acestia folosesc inainte de fet 1 dioda schottky, fara a fi dioda pin ca atenuare. Rezultatul este nul, banda e facuta praf de inetrmodulatii.

Link spre comentariu

Am luat un s525t in dupamasa acesta si l-am repus pe circuit, am aplicat aprox180 grade la lipire, nu mai e zgomotos dar fata de bf999 e nitel mai joz ca intensitate pe semnalul util receptionat. Parerea voastra, Igbt, si pe acesta l-am deteriorat sau asa lucreaza el in comparatie cu bf999. e mai lenes?Luni ma intalnesc cu baiatul care imi doneaza un bf987 si torul de ferita care se cupleaza pe unul din pini. Ce ziceti sa il iau sa fac o proba o fi mai bun decat smd-urile? Vreau un sfat.

Link spre comentariu

Intrebarea finala, BF987 e mai bun ca BF999 si separat mi se mai ofera BF543, daca stiti in comparatie cu celelalte 2 cum se comporta.IGBT spune-mi te rog, 2sc3355 e bun de aplicatii fata de bfr, circuitul e foarte sensibil i nu vreau sa rup cablajul, de aceea caut ceva cu pini elastici nu duri. merci

Link spre comentariu

Intrebarea finala, BF987 e mai bun ca BF999 si separat mi se mai ofera BF543, daca stiti in comparatie cu celelalte 2 cum se comporta.IGBT spune-mi te rog, 2sc3355 e bun de aplicatii fata de bfr, circuitul e foarte sensibil i nu vreau sa rup cablajul, de aceea caut ceva cu pini elastici nu duri. merci

Ok...posteaza o poza :da sa ne lamurim despre ce ii vorba...
Link spre comentariu

:101

In aceasta dimineata am cumparat BF987, 5lei, mi sa mai adus o dioda pin BA479.

Posted Image

Am montat si acum pazesc banda ca pisica soarecii.

Datele vechi sunt asa, cel putin pe aparatul smetru de pe demoulator ce indica semnal in raport cu zgomotul de pe fi.

87,50 - 20.8dB - cap scala 76

95mhz - 21.1dB

100mhz - 24.5db

106 - 20.1dB

108 - 23.9dB

---

Acum imi da valorile cu +1.2dB mai sus.

Link spre comentariu

Aha deci asta-i poza...in veci no sa mearga(bine) ce ai facut acolo.La proiectarea cablajului s-a tinut cont ca se folosesc componente smd si cablajul a fost proiectat ca atare.La cat is de lungi cracii la bf-ul pe care l-ai montat nici sa nu te miri v-a functiona ca p*** :da Eventual sa incerci sa ii scurtezi la minim si sa il lipesti asa, cat mai aproape de cablaj.

Link spre comentariu

Toate bune si frumoase, pana am vrut sa bag torul de ferita ce mi-a venit azi de dimineata in servetel cu bf987 si dioda pin, cum il bag Fassss prelung si doar localele merg, si am incercat si poarta si sursa si fasss-ul il doboara? Oare? Ma dau batut.

Link spre comentariu

Concluzie dupa cateva ore bune lasate pe receptie fara semnal expre pentru a vedea comportamentul sau.In primul rand pe partea meteoritilor, acolo unde acord atentia cea mai ridicata apartul se comporta dublu cu bf987 ca blank fata de bf999 serie LBs si nu LB (s525t). Deschiderea slovaciei din bucuresti este mult mai clara atat pentru slovacia 1 cat si fun radio ambele de pe releul kosice. Ultima chestie imbunatita este cea cu partea intermodulata care pe bf999 adauga intermodulatiile, adica suprampunerile dintre radiourile ce le am in nas, pe mai multe frecvente. La bf987 asa ceva se transforma in variatie de fasaiala pe o freceventa care pe un radio cu bf999 sau s525t e facut praf de spurii.

Link spre comentariu
- clar 987 e net superior la BF999 si S525t. uitati ce iau cu blank, fata de receptiile vechi care erau pana in blank. Si am experienta in asa ceva de 2 ani, ca de atunci sau marit puterile aparent radiate pe toate semnalele turcilor. Si inca mai sunt semnale care acum le prind altcumva fata de bf999 care il aveam in el.
Link spre comentariu

Ziceam anterior de meteoriti, iata germidele, maximul, ce frumos am ascultat ionizarea lor, asta langa 3 elenosuri si un combiner pe duca care la rece a cam bagat niste spurii bune pe alte frecvente decat cele care le are in mod obisnuit.

Deci combinatia aceasta bf987 si ba479 e si buna la dx, dar e si semi intermodulata. Sa fac curat sa bag ba585 la loc "frumusetile de meteoriti sau troposcattere" scad bine deci radioul devine mai insensibil.

eu zic unul ca acesta ar fi maxmimul stors in conditiile astea varza. :aplauze

Daca aveti si alte pareri vi le astept sa le combatem.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări