Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator laptop fara tensiune la iesire

sorinel_pustiu09

Postări Recomandate

salutare, am un incarcator de laptop si nu scoate nici un fel de tensiune pe iesire, am masurat diodele de redresare -bune, tranzistorul fet de putere-bun, cumva el are un led....care se aprinde, insa pe iesire nici un fel de tensiune.Sa fie oare ci-ul care da impulsuri de comanda la mosfet?un pic de ajutor va rog Stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorinel_pustiu09

6

• Vlad Mihai

5

• Relav

2

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

ledul e in incarcărcător presupun. oke dacă e aprins sugerează prezenţa tensiunii pe ieşire, deci defect cel mai probabil cablul dintre încărcător şi laptop , am găsit multe astfel de defece cu cablul frecat de obicei se duce cel de pe +.

Link spre comentariu

ai un mod ambigu de a te exprima, deci nu ai tensiune pe ieşire dar zici că ai măsurat cablul şi e bun nu? cum l-ai măsurat? dacă ledul e aprins deobicei ledul ăla e conectat la ieşire cu un rezistor deci sursa ar trebuie să meargă, reverifică cablul. cu un multimetru cu buzzer sau măsoră tensiunea pe placa sursei la ieşire la bornele condensatorul de filtraj dar atenţie să nu te electrocutezi.

Link spre comentariu

ledul e conectat pe intrare dupa redresare(ma mira), am rezolvat problema care era la un mic strap care facea alimentarea de la circuitul integrat. Incarcatorul da o tensiune de 5v la 4,5 amperi. nu stiu la este folosit. ms de help

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări