Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Procedeu de lipire Cree Emitter pe placuta de alimentare

Vizitator Cree

Postări Recomandate

Acum ceva timp am cumparat niste emittere Cree pentru a face o sursa de lumina la un nano.Am facut prostia de a le cumpara fara placuta de alimentare.Ulterior am cumparat si placutele aferente.Fiind prima oara cand am facut asa ceva va spun ca am avut putina teama de a nu distruge jonctiunile led-urilor.Inainte de asta m-am documentat si gaseam diverse metode de lipire cu plite,cu aer cald..Eu am gasit o metoda simpla care e la indemana tuturor.Ingredientul principal este pasta de lipit SMD-uri si un pistol de lipit de 100W.Ansa pistolului a fost folosita pe post de incalzitor pentru placuta led-ului.Pot sa spun ca am lipit sase bucati fara sa deteriorez vreuna...

post-1-139829538537_thumb.jpg

post-1-13982953855_thumb.jpg

post-1-139829538563_thumb.jpg

post-1-139829538576_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

2

• lorik199

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

vreo 44ron.@Cree frumos de tot, fericitari! ma tot stresam cu sa lipesc ledurile fara a le distruge ..... in cazul meu placa star este prea mare si doream sa le lipesc mai mult pe un PCB.

Link spre comentariu
Vizitator Cree

Pasta mi-a adus-o un prieten din Craiova cumparata de la o firma renumita in electronice de acolo.Costa 18 lei si are punct de topire la 172 grade.Sa stii ca am avut putina teama cand le-am lipit,dar au iesit foarte bine.Fara plita si fara aer cald.Doar sa fii foarte atent la placuta in momentul incalzirii..In momentul cand observi ca pasta s-a topit intrerupi imediat incalzirea.In cazul meu,imediat ce s-a topit am luat placuta cu un patent pentru a o raci cat mai repede.Totul a iesit ok...

Link spre comentariu
Vizitator tyc

De lipit s-au lipit dar acum ramane de vazut cat au sa tina . Cum ai masurat temperatura sa sti ca nu ai depasit cele 260C in timp? Racirea se face in 30s dar asa placuta de aluminiu o poti prinde cu mana dupa 10s ,ca e rece .FR4 nu disipa asa bine caldura si se raceste lent daca o iei de pe 'foc' . Sculele de metal trebuie preincalzite pt a evita socurile termice ,o penseta facuta din doua bete din lemn de la inghetata e scula potrivita dar chinezul are la vanzare penseta de bambus .Daca folosesti plita ,pt racire tragi incetisor ansamblul pe o margine a plitei ,preincalzita la 100C si dupa 10s pe o bucata de lemn pe care o muti pe marginea preincalzita ... incet ,nu brusc ca ledul are inauntru un substrat de cristal care se fisureaza (nu de la socul mecanic ci de la socul termic-se raceste prea repede) . criss ,pasta de lipit gasesti si la 15,23 lei ,firma din Banie cumpara de la TME si binenteles ca vinde cu un mic profit ;.ESAC e mult mai bun pt leduri ca are mai mult argint si ceva cupru dar se topeste la 217C fata de ESN care are punct de topire la 179C. Avantajul major fata de ESN e ca nu tragi vapori de Pb ,dar cantitatea lor conteaza numai la cele cateva mii de bucati care le faci pe zi! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări