Dr.L Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 @ionescu liviu -pai vara, izolatia ii protejeaza de caldura de afara. Ca ei nu prea produc caldura Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Izolatia e o bariera termica care tinde sa mentina temperatura constanta .Cand se raceste afara ,bateriile raman caldute iar cand se incalzeste afara bateriile raman reci. Link spre comentariu
AlinEX Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 scuzati interventia, dar:daca, din varii motive, se defecteaza incarcatorul acumulatorului si bateria se supraincarca? nu cumva datorita izolatiei bateria aceea devine pericol de incendii?sauin timpul incarcarii temperatura bateriei nu creste? nu este sanatos pentru baterie a fi mentinuta o temperatura cat de cat normala? undeva la maxim 30 de grade?si nu cred ca este aceiasi treaba iarna si vara!!! eu cred, ca vara bateria se va supraincalzii, iar iarna va sta calda toate buneAlinEX Link spre comentariu
Vizitator andreimihai33 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Riscurile astea sunt valabile la multe lanterne. M-am gandit la izolatie termica la o nunta, unde cameramanul nu mai putea filma cu lampa din cauaza gerului, acumulatorii fiind LiIon. Incalzirea acumulatorilor e fireasca la incarcare si descarcari la curenti mari. Folosesc 18650 care au Idschrg <3C si Ichrg <2C. Depinde ce intelegi prin "cald"; intr-o infiletanta accu se incalzesc binisor, avand si protectie supraincalzire-cutt off incarcare si descarcare. Bosch-ul meu nu primeste curent daca accu e fierbinte, il lasa sa se raceasca mai intai. Iar pentru siguranta, se poate pune un comparator cu o dioda cu rol de senzor termic. Link spre comentariu
AlinEX Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 am vrut sa evidentiez faptul ca nu intotdeauna izolarea termica e benefica. daca nu sunt controlate bine regimurile de incarcare/descarcare a acumulatorilor, dar si temperatura lor, este foarte probabil ca izolatia termica sa devina un inamic, prin faptul ca nu lasa caldura sa se disipe corespunzator in mediul ambiant Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Aceelasi tip de incarcator 'proceseaza' si accu de mobil (ca e telefon sau laptop/notebook) , pt siguranta se folosesc doua sisteme de detectie :unul cu sesizarea tensiunii maxime si unul cu sesizarea temperaturii maxime .Unii acumulatori mai au incluse si circuite de UVLO si/sau OVP si multe altele .Pt siguranta. Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 daca se defecteaza incarcatorul e nasol, acumulatorii fac poc si fara izolatia termica.Daca vrei sa fii sigur bagi o protectie tip crowbar si aia e Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Daca o luam pe calea defectelor ,posibil sa se defecteze si accu si sa nu mai suporte curentul de incarcare desi tensiunea e in parametri tot pleznesc dar inainte se incalzesc (rapid si greu sesizabil la mana) . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum