Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect lanterna 10W

Vizitator andreimihai3

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• AlinEX

2

• briobit

1

• ionescu liviu

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

scuzati interventia, dar:daca, din varii motive, se defecteaza incarcatorul acumulatorului si bateria se supraincarca? nu cumva datorita izolatiei bateria aceea devine pericol de incendii?sauin timpul incarcarii temperatura bateriei nu creste? nu este sanatos pentru baterie a fi mentinuta o temperatura cat de cat normala? undeva la maxim 30 de grade?si nu cred ca este aceiasi treaba iarna si vara!!! eu cred, ca vara bateria se va supraincalzii, iar iarna va sta calda toate buneAlinEX

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai33

Riscurile astea sunt valabile la multe lanterne. M-am gandit la izolatie termica la o nunta, unde cameramanul nu mai putea filma cu lampa din cauaza gerului, acumulatorii fiind LiIon. Incalzirea acumulatorilor e fireasca la incarcare si descarcari la curenti mari. Folosesc 18650 care au Idschrg <3C si Ichrg <2C. Depinde ce intelegi prin "cald"; intr-o infiletanta accu se incalzesc binisor, avand si protectie supraincalzire-cutt off incarcare si descarcare. Bosch-ul meu nu primeste curent daca accu e fierbinte, il lasa sa se raceasca mai intai. Iar pentru siguranta, se poate pune un comparator cu o dioda cu rol de senzor termic.

Link spre comentariu

am vrut sa evidentiez faptul ca nu intotdeauna izolarea termica e benefica. daca nu sunt controlate bine regimurile de incarcare/descarcare a acumulatorilor, dar si temperatura lor, este foarte probabil ca izolatia termica sa devina un inamic, prin faptul ca nu lasa caldura sa se disipe corespunzator in mediul ambiant

Link spre comentariu

Aceelasi tip de incarcator 'proceseaza' si accu de mobil (ca e telefon sau laptop/notebook) , pt siguranta se folosesc doua sisteme de detectie :unul cu sesizarea tensiunii maxime si unul cu sesizarea temperaturii maxime .Unii acumulatori mai au incluse si circuite de UVLO si/sau OVP si multe altele .Pt siguranta.

Link spre comentariu

Daca o luam pe calea defectelor ,posibil sa se defecteze si accu si sa nu mai suporte curentul de incarcare desi tensiunea e in parametri tot pleznesc dar inainte se incalzesc (rapid si greu sesizabil la mana) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări