Vizitator andreimihai3 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 http://postimage.org/gallery/zpuoz9e/733a9049/ Am luat un led 10W warm white dintr-un proiector, care cere 300mA la tensiunea initiala de 30V. Step-up cu 34063 nu mi-a mers asa ca am ales un LM2577T, in capsula TO-220 doar ca sa ma complic mai mult cu spatiul. 3.5V minim input e ok, protejez astfel LiIon-ul. L am pus 170uH, Uout e 1.23(1+R1/R2) si am scos 26V. La 1.5W radiatorul abia se simte. Daca temperaturile stau ok (10W oricum n-o sa scot, racirea fiind insuficienta) voi creste puterea si adaug o scc cu 2 tranzistori. E adevarat, un XM-L de 10W si 900lm, cu o scc gata facuta, la vreo 70lei iesea mai repede... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Nu e nevoie sa adaugi scc cu tranzistori;se poate configura schema sa livreze curent constant.E drept ca se pierde cca 1,2V pe rezistenta inseriata cu ledul,dar pierderea e nesemnificativa.Data fiind tensiunea de alimentare mica,e posibil sa nu poti obtine la iesire o tensiune suficienta pentru led.Poti folosi un traf ridicator,cu raportul de 1/2 sau 1/3.Vad ca lanterna modificata copie Lenser-ul.Cat costa una?Avand in vedere ca e o lanterna,poate s-ar preta mai bine un monocip,pentru o focalizare corecta.XM-L juri ca e proiectat sa fie alimentat dintr-un li-ion,sau 3 ni-mh. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Incerc schema ta, spatiu este destul, de asta am si luat lanterna. In bazar sunt zeci de modele cu led, pe ea am dat 50lei. 2577 i-am pilit colturile si vine pe o placa Al de 3mm care a intrat in cilindru presata in menghina apoi batuta la ciocan. Monocipul poate fi focalizat, dar am dorit dispersie mare, ledul pe placa fiind mai aproape de lentila. Sunt multe variante prin bazar. http://postimage.org/image/o26jkl7dj/ Dioda e o N5822, ca mai mica n-am gasit. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Ar mai fi o varianta,cu 34063,cu traf ridicator,comandat de un mosfet.Schema e undeva pe la urma http://download.maritex.com.pl/pdfs/sc/ ... A_R1-2.pdf Problema ar fi tensiunea mica de alimentare,care impune folosirea unui mosfet care sa fie deschis complet cu max 2V GS.Daca vrei sa testezi si varianta asta,incerc sa gasesc mosfetul potrivit... Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 34063 cu mosfet pun la un alt proiector 10W tot alb cald, alimentat cu LiIon 10.8V/4.4Ah, carcasa pt acumulatori fiind si postament pe care va sta bratul proiectorului. Indicator nivel cu LM3914 si 5 leduri. Lampa formata e foarte buna la instalatii sanitare si nu numai, unde nu poti tine lanterna, sau ai nevoie de dispersia luminii. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Inteleg ca ai nevoie de o lampa de lucru ,cauta una in talcioc d'aia DDR asa gri -chit ca acumulatorul e dus dar obti o carcasa sanatoasa si o lanterna antisoc.Exemple de 'shocare' de-a lungul timpului de la noi :-lanterna scapata in butoiul cu ulei si recuperata dupa lumina emisa -scursa ,stearsa cu o carpa si functioneaza si in ziua de azi-lanterna scapata de pe terasa -s-a spart sticla de la reflector ,inlocuita cu originalul (de plexi 4mm) -lanterna blocata intr-un motor de tractiune ( de 200kW /1,5tone) .Acestea sant numai 3 cazuri din multitudinea de evenimente cu lanterne (printr-o locomotiva numai cu o lanterna poti face ceva) , intrerupatoare rupte si bacuri sparte sant la ordinea zilei .Singura lanterna la care a murit ledul (un XP-G) e una cu bacul fisurat usor prin care a curs electrolitul (hidroxid de potasiu) si a ajuns pe led . Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 -lanterna blocata intr-un motor de tractiune ( de 200kW /1,5tone) . Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Tipurile astea de motoare au doua capace de vizitarea perilor :unul pe jos si unul mic sus .Cutia locomotivei era suspendata, a desfacut capacul superior sa se uite la perii si a scapat lanterna . Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Ei, nu vreau sa reziste la asemenea forte, ci doar la apa si (poate) daca ajunge careva cu bocancu peste ea. In privinta asta, proiectoarele comune au carcasa si mai ales bratul casante. O solutie mai robusta ar fi 2 cutii pt montaje din Al, una pt sursa si led, cealalta pentru accu, si un brat din profil de Al de 4mm, cat mai lat. Schimband niste coti la cineva am folosit o Varta din aia cu magnet si crocodil, focalizare reglabila, 2xR20. Lumina alb-rece era oricum, enervanta. Zilele trecute am schimbat un fasung seara, omu n-avea lanterne, nimic, asa ca tineam o Fenix TK12 in dinti, aratand ca un infractor Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 In sensul asta vezi lanterna cfr ,d'aia cu maner si acumulator. Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 o carcasa de camera de exterior nu ar merge (din aia mica nu barabafta din aia mare) ... e din Al si e destul de etansa... partea nasoala e ca nu ai racire cred si se incging piesele in interior... daca vrei caut si iti arat cum arata Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Ma gandeam la http://www.adelaida.ro/cutie-aluminiu-2 ... -bs11.html pentru acumulatori, izolati in vata minerala pt conditii de ger. Pe cutie poti sa sari, ca nu crapa. In acelasi timp cutia mufata meserias reprezinta si o sursa pentru alte dispozitive-infiletante, invertoare etc. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 http://postimage.org/image/yw1h9991t/full/ @pisica matache, schema scc cu 2577 merge, am pus 4.2R pt 0.29A. Cu Adj pe aer, am tras 1.68A la 5.6V si 0.9A la 4V. Oricum, toate intra in carcasa, inclusiv 3914. M-am gandit, dar asta pt alt proiect, sa pun un switch cu R sunt inseriata cu semireglabilul pt prag 3914, pentru LiIon si Pb sealed lead. Acum - led e la masa pt ca fac teste la tensiuni cat mai mici. La o adica, pot face lampa sa mearga cu 4xR6 dar parca as baga niste R14 de 4.5Ah pe care nu i-am folosit inca. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 În condiţii de frig le convine acumulatorilor să fie protejaţi cu vată minerală dar în mediu ambiant cald, cum e vara? Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Vara se descarca rapid, iarna le moare curentul deci trebuie izolati. Uite insa la http://www.olightworld.com/en/products_ ... ProId=1384 X6 Marauder are acumulatorii in carcasa neagra, si majoritatea lanternelor sunt, de fapt, in carcase negre, care absorb mai bine razele termice. X6 are un avantaj insa cu acumulatorul separat-pierderile anuale din capacitate sunt mai mici, nefiind incalzit de radiatorul ledurilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum