Jamaicanu Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Am o bormasina ruseasca fara percutie, doar ingaurire, si vreau sa ii pun un buton ca sa ii pot regla turatia. Se poate asa ceva, daca da cum as putea sa fac, eventual o schema. Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Astfel de schema s-a mai publicat. Cred ca este vorba in schema de un triac, sau diac, nu mai stiu exact. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 E in principiu schema de variator de tensiune cu triac care se foloseste si la iluminat.Vezi mai jos.Unde scrie ,,Appareil 220V " pui bormasina, daca mai cauti vei gasi scheme mai evoluate cu histerezis reglabil.Ai grija sa pui un potentiometru cu axul din plastic, n-am vrea sa patesti ca Dorel Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Cam greu de facut acest variator. Problema este acel potentiometru liniar, care pe o cursa de 1-2 cm, regleaza turatia de la min. la max. Parerea mea , cel mai usor, ieftin si sigur este achizitionarea unui astfel de buton din comert si adaptarea lui la bormasina respectiva. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 E o varianta si asta, dar nu intotdeauna e loc pentru butonul regulator de turatie.Masinile vechi aveau manere destul de inguste, dar merita incercat. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Multumesc pentru ajutor baieti, o sa caut un buton de bormasina, e mai simplu Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Cu un buton original, pe linga reglajul turatiei vei putea schimba si sensul de rotire. Atentie la corectitudinea conexiunilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum