Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Step down de 7KW

Vizitator pisica matache

Postări Recomandate

• Răspunsuri 305
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• siulian

58

• Dr.L

36

• maxim_sedilec

13

• rinaldoparaipan

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Am spus ca ce-ai postat pana acum e eronat. Acum se vede ultima schema, n-o puteam accesa inainte. Chiar si asa, buck-ul e realizabil, dar boost-ul pe ce se bazeaza ca inductanta? Facem abstractie de utilitate.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Nu e nimic gresit in schema si nici in ceea ce am zis ca face.

Eu unul nu contest functionarea,dar chiar nu inteleg cum functioneaza.Vad in schema o punte trifazica,cu mosfeti,care cam fac,sau ar trebui sa faca totul;adica redresare,ridicare/coborare a tensiunii de iesire a generatorului.Nu seamana insa cu ceea ce stiu eu despre surse buck/boost.Intuiesc oarecum motivul pentru care lipsesc detaliile,dar nu-ti inteleg temerile.Pana la urma softul iti apartine,asa ca nu vad cine ti-ar putea fura ideea.Cu franturi de schema,eu unul ma uit ca pisica-n calendar.
Link spre comentariu

N-am ascuns nimic cu intentie, doar am extras partea importanta din schema pentru a o putea intelege.Restul sunt detalii de comanda si control, sofisticate de altfel dar mai putin importante.Parerile sunt binevenite de orice fel: nu ma supar.Referitor la boost: se face cu bobinele generatorului :daSi completand cu utilitatea boost-ului: chiar si cand generatorul face tensiune suficienta pentru buck, e interesant de venit de la generator la controler cu tensiune mare, caz in care boost-ul va functiona in paralel cu buck-ul: dar asta tine deja de eficienta (concurs) .Exista totusi o problema potentiala pe care va provoc sa o gasiti pentru a o comenta si a-i gasi solutie.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Din nou pot accesa schema... O fi de la mine?Concret, diodele din MOS redreseaza alternanta negativa spre ambele ramuri, e nefunctional.Foloseste diodele din MOS ca niste diode obisnuite pentru a redresa alternantele. La momentul conductiei unei diode, MOS-ul aferent trebuie sa primeasca comanda de deschidere. Obtii astfel redresare cu pierderi mici, daca caderea pe MOS e mai mica decat pe dioda uzuala la acel curent. Insa nu vei obtine buck-ul. Intreruperea MOS face ca dioda incorporata sa continue redresarea. Dar redresarea se poate face si cu schottky... In care caz iti ajunge un singur MOS pentru buck, sau doua MOS pentru buck si boost in configuratie forward pentru o singura inductanta de inmagazinare.

Link spre comentariu

Este adevarat: ultima schema nu functioneaza din cauza diodelor parazite de pe MOS-urile de sus.Revin la schema initiala de redresare sincrona + doua sync-buck-uri de cate 25-30A fiecare.O sa postez si schema completa dar mai dureaza pentru ca, acum ma focalizez sa fie functionala nu neaparat estetica.Nu se poate intelege nimic din cate fire sunt pe acolo: doar pentru partea de putere + drivere de MOS.Sunt 12 FET-uri in total: 6 pentru punte + 2 pentru un buck + 2 pentru al doilea buck + 2 pentru doua iesiri programabile.O sa prevad o intrare si de la solar inainte de buck-uri.Senzori de curent am pus doar pe buck-uri.Tensiunile indicate vor fi:- tensiunea inalta de dinainte de buck-uri: de la eolian + solar (impreuna)- tensiunile de dupa buck-uril (din acumulatori)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

pana la urma cum ramane cu step down-ul asta de 7KW ??? asa ca mor de curiozitate , cred ca cineva a "bagat in ceata" pe initiatorul topicului cu o tampenie si gata s-a terminat . ce ma distreaza "PROGRAMATORII" astia care au senzatia ca totul se rezolva din soft...de ce vreti MPPT neaparat ??? pentru asta ai nevoie si de "sac fara fund" , adica pe acumulatori mai greu, ca pana la urma se incarca si/sau MPPT-ul asigura un curent mai mare decat cel care poate fi absorbit de acestia . in fine MPPT-ul se determina prin probe (mai ales pentru o eoliana home made), musai cineva masoara in permanenta viteza vantului si adjusteaza curentul extras din generator , poate fi analog sau digital , dar eu nu-l vad aplicabil la incarcarea acumulatorilor , mai bine faci si un "boiler" cu apa calda , eventual incalzesti 1..2 mc daca tot ai 7KW disponibili.e o prostie franarea electromecanica , nu duce decat la imbatranirea bobinelor si/sau a elementelor redresoare , mai bine frana mecanica centrifugala sau cel mai bine modificarea unghiului de atac a palelor elicei

Link spre comentariu

pisca matache probabil nu are timp sa avanseze cu proiectul, siulian face practic un alt proiectDaca tot se pune o sursa in comutatie, ea trebuei si comandata cumva. Iar pana la MPPT (sau ceva cat de cat apropiat) e un pas f mic, ce garantat merita facut (cel putin eu asa cred, pe baza celor expuse pana acum)

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Proiectul n-a mai avansat nu din lipsa timpului,ci din lipsa posibilitatii de a testa sursa pe o eoliana;chiar ieri insa am primit palele comandate la Arcadius,asa ca sper ca in scurt timp sa pot pune in functiune eoliana,sa pot face teste reale.

Link spre comentariu

Ma poate ajuta cineva sa concep un algoritm pentru redresarea sincrona trifazica?

Datele de intrare sunt trecerile prin zero citite de pe bratele "stelei":

- 1 ar insemna ca alternanta din stanga sau cea din dreapta este pozitiva

- 0 ar insemna ca alternanta din stanga sau cea din dreapta este negativa

Aici este si o poza cu formele de unda: http://en.wikipedia.org/wiki/File:3_pha ... veform.svg

Tranzistorii sa spunem ca ar fi numiti asa:

- de la stanga la dreapta, cei high side: Qh1, Qh2, Qh3

- de la stanga la dreapta, cei low side: Ql1, Ql2, Ql3

Asadar o tabela de genul:

(1,0,0) -> Ql1, Qh2, Ql3, Qh1 ar fi faina

Din cate imi dau seama in orice moment, cate 4 tranzistori ar trebui comandati, dar este o problema.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Pune o schema cu infasurarile generatorului si mosfetii folositi la redresare,sa avem pe ce discuta.Cred ca se poate rezolva folosind comparatoare,ca sa-ti ofere algoritmul necesar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări