Vizitator dantexorg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 salutare, sant printre ultimii picati aici pe forum , mare lucru despre electronica nu stiu, dar stiu ca daca o sa reusesc sa fac asta , de-aci inainte va mai pierd din timp si rabdare pentru a rezolva probleme banale pentru cine cunoaste.eu as vrea sa repun in functiune o instalatie de brad, care anul trecut mergea, dar astazi la facutul probei nu a mai vrut.descriere:220, 4 iesiri, cutiuta ce schimba jocul de lumini. din cele 5 cabluri care ies doar doua mai erau lipite pe cablaj.intrebarea mea este:cum pot masura a.i. sa pun fiecare fir la locul lui? am un multimetru,chinezarie , dar isi face treaba.salutare la toti si multumes anticipat. Link spre comentariu
strombi Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Le poti pune ori cum,singura problema ar fii ca va da comenzile diferit. Link spre comentariu
Vizitator dantexorg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Le poti pune ori cum,singura problema ar fii ca va da comenzile diferit.am incercat deja asta,si nu intr-o singura pozitie, imi da un joc asimetric de lumina si timpul in care nu se aprinde nimic este ............mult prea multas putea sa le pun si pe direct, dar... Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Patru din fire se conecteaza la 4 tiristoare (niste bazdaganii negre cu trei craci). Al 5-lea este comun si se conecteaza separat (se vede unde, pe placuta). Ca sa identifici cablul comun este suficient sa urmaresti firul. Se "duce" pe toata lungimea instalatiei. Celelalte 4 dupa aproximativ 50cm intra in cate un beculet si apoi din bec in bec. La capatul inserierii intra firul comun. Sau poti verifica cu multimetrul. Intre firul comun si celelalte 4 trebuie sa citesti cate o rezistenta aproximativ egala. Intre doua siruri de becuri una dubla (de exemplu daca masor intre firul comun si linia albastra sa presupunem ca as citi 100 ohmi. Intre comun si verde ar trebui sa am tot cam atat, dar intre verde si albastru voi avea dublu). Spor. Link spre comentariu
Vizitator dantexorg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Le poti pune ori cum,singura problema ar fii ca va da comenzile diferit. am aici si o poza cu ce a mai ramas nedezlipit din el, Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Daca firul din stanga este lipit din fabrica atunci este ok (acela este firul comun, totusi nu strica sa verifici). Ordinea celorlalte nu conteaza, se vor aprinde. Daca insa ai perioade lungi in care nu se aprinde nimic, atunci firul din stanga nu este cel comun. Link spre comentariu
Vizitator dantexorg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 da: o linie este intrerupta , restul sant okse pot pune la intamplare?firul din stanga e comun si fara becutete. Link spre comentariu
Vizitator dantexorg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 in timp real, nu m-as fi asteptat, am mai postat mai demutl pe un forum in alegerea unui are conditionat si lumea s-a luat de greselile mele gramaticale, si ...ma rog, am luat decizia cu ce mai stiam eu si la ce am mai auzit printre amici,multumesc. Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Se pot pune oricum, va diferi doar succesiunea culorilor. Ca idee incepe de la firul comun si leaga: rosu, albastru, galben, verde. De bubuit nu bubuie nimic.Timp real ca nu am somn . Si aici se face caterinca de cei care sunt cu adevarat catastrofe in ale limbii romane sau tehnicii. Link spre comentariu
Vizitator dantexorg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Se pot pune oricum, va diferi doar succesiunea culorilor. Ca idee incepe de la firul comun si leaga: rosu, albastru, galben, verde. De bubuit nu bubuie nimic.Timp real ca nu am somn . Si aici se face caterinca de cei care sunt cu adevarat catastrofe in ale limbii romane sau tehnicii.instalatia are doar becuri rosii a.i. nu conteaza.revin Link spre comentariu
Vizitator dantexorg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 zis si facut;nu merge Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Atunci controllerul este mort. Sau tiristoarele. Nu se merita reparat (controllerul nici nu ai cum). Le poti lega direct la stecher, firul comun pe un contact si celelalte 4 pe celalalt contact si cam asta este.Ar mai putea fi si puntea de diode. Dar cred ca este dus. Link spre comentariu
Vizitator dantexorg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 acuma, eu nu mai stiu daca comunul era acolo, ar putea fi pe una din celelalte 4 ? Link spre comentariu
Vizitator dantexorg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 pe intrare am 125 v??? cablu intrerupt? nu Link spre comentariu
Vizitator dantexorg Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 am gasit , era rezistenta rupta de-un picior. nu am vazut-o asta e sper sa mearga dupa ce pun alta, da nu stiu de care... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum