ggg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Hai sa le lasam pe acelea de peste "gard".Discutam de astea puse aici, la 1 W. Semnalul nu este in faza...si o sa repet chestia asta , pana cand se va intelege acest lucru. Asta ca sa ne lamurim, despre ce se discuta aici ???? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Deci cum, semnalul nu este in faza cu el insusi? ☺ Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Deci cum, semnalul nu este in faza cu el insusi? ☺Pai ca sa fie cu el insusi, inseamna ca a fost masurat semnalul de intrare. Asta este reprezentat acolo ? Ca este doar o poza unde se poate citi ca este "o realitate" la 1W.Nu este link,nu este nimic.Nu stim din ce context este "rupta" poza aia. Daca acel 1W este ce iese din tub, atunci nu este cu "el insusi". Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Uite un link: http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... o-6AS7.htm La modul practic se executa montajul si dupa aceea se leaga o rezistenta de sarcina pe iesire. Se aplica un semnal sinusoidal astfel incit puterea pe rezistenta de sarcina sa fie 1W. Apoi se masoara cu un analizor de spectru semnalul pe rezistenta de sarcina. Nu ne intereseaza ce s-a intimplat cu faza semnalului pina a poposit pe rezistenta de sarcina, daca vorbim de un semnal singurel. Ai putea sa-l rogi pe domnul Lazaroiu sa simuleze schema din link (ca eu mi-am epuizat "creditul"...). Spre deosebire de alte situatii aceasta simulare l-ar ajuta mai mult pe dinsul sa-si verifice acuratetea modelelor de lampi in discutie, nu?! Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Uite un link:http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... o-6AS7.htmHmm...acum as putea fi chiar rautacios.Nu este nevoie de vreo simulare pt a proba modelele de tuburi. S-au probat in practica si este suficient. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Da, stiu ca s-au probat in practica cu brio si nu de ieri de azi ci de o decada, cel putin. Adica s-au validat in special PSF-urile si corectitudinea electrica a montajului, repet, cu brio. In schimb te intreb cum vezi minuscula diferenta intre liniile de catalog suprapuse cu liniile grafice generate de model? Sigur, "tragem" de ele, inbunatatim modelul pina cind diferenta "ochiometrica" va cadea in plaja de 1-2%, care inseamna "peanuts" pentru PSF-uri. Pe de alta parte cum crezi ca s-ar propaga o diferenta "ochiometrica" de 1% intr-o plaja dinamica de 100dB? Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 ... te intreb cum vezi minuscula diferenta intre liniile de catalog suprapuse cu liniile grafice generate de model?Nu este de interes sa faci "picturi" . Importante sunt valorile A si U aplicate pe panta caracteristicilor de grila. Astea trebuie sa se potriveasca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Se presupune că avem(aveţi) la dispoziţie un model riguros-exact mai ales pentru zona în care dreapta de sarcină intersectează caracteristicile gc.Realitatea fiind că pentru FFT este recomandat montajul fizic-material în cauză ,chiar de la un tub la altul(marcat identic producători diferiţi) situaţia se poate schimba mai mult sau mai puţin semnificativ ,contează valoarea sarcini dispusă la anod(modul/unghiul-alfa sub care dreapta de sarcină intersectează caracteristicile gc...). Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Uite un link:http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... o-6AS7.htmHmm...acum as putea fi chiar rautacios.Nu este nevoie de vreo simulare pt a proba modelele de tuburi. S-au probat in practica si este suficient. Stai linistit dl.,e un forum,fiecare este liber sa spuna orice doreste,nu ma supar eu dintr-atat lucru...sa fim noi sanatosi,doar atat conteaza. Putem sa tragem din cum spune oricat dorim caci pana la urma si caracteristicile din cataolage sunt trasate tot de oameni si acolo fiecare cu talentul lui si sa nu uitam ca sunt copiate si copiate si scanate si si si....Mai deunazi am stat de vb. la telefon cu distinsul domn Vali (),tot cam pe tema caracteristicilor si mi-au placut tare mult spusele d-lui, intreband de caracteristicile unui tub mi-a raspuns intrebandu-ma: "Domnule,ai tubul fizic in mana d-tale??? ...daca-l ai ce-ti mai trebuie hartii,o sursa reglabila si doua trei aparate de masura si gata caracteristicile cat mai real posibil...",si mare dreptate avea d-lui...,ma rog,asta-i alta problema. Aveti aici simularea schemei din Jogis si rezultatele ,sper ca v-ati data seama ca am modele din libraria LTC foarte bine calibrate,asa-i??? Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Si FFT-ul ca si schema care nu este deloc departe de ce s-a masurat.Interesant cum faza este in avans cu aproape 180 de grade . Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Interesant cum faza este in avans cu aproape 180 de grade .[/attachment]Fata de ce? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Dacă aici download/file.php?id=32846 se scimbă valoarea sarcinii o să apară o altă reprezentare armonică în special a-II-a şi a-III-a. Link spre comentariu
ggg Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Fata de ce?Nu am niciun comentariu aici. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Fata de ce?Nu am niciun comentariu aici.Acolo se discută de fundamentală(1khz) la ieşire aşadar faza poate fi aprox 0 sau aprox 180 amplificator ne-inversor sau inversor. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Domn' Gelu, ce-i relevant intr-o simulare FFT (1) si o masurare FFT (2) din punct de vedere al "produsului finit" si-anume acel sunet care apare pe rezistenta de sarcina, ca-i ea imaginara sau reala ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum