Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM -> 0...10V analogic

suirammarius

Postări Recomandate

Buna ziua!Asa cum zice si titlul, as vrea sa fac o iesire de 0..10V analogica folosing iesirea PWM a unui micro (5V, 1kHz).Pt iesire analogica de 0...5V am folosit un filtru RC si a mers perfect. Pt 0...10 V, am incercat sa folosesc un tranzistor si sa pun filtrul dar din pacate nu functioneaza.Curent... as avea nevoie ca sa pot da semnal de pozitie unei valve proportionale de apa; deci muuuult sub 100mA.M-ar putea ajuta cineva sa rezolv problema asta?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suirammarius

3

• cirip

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ce inconvenient ar avea solutia asta?

Niciunul. Daca amplificatorul ala cu 2 il faci si filtru trece jos de ordinul 2 sau 3, obtii o tensiune mai curata la iesire. Deci numai avantaje :)
Link spre comentariu

Filtrul e un RC si e pus pe iesirea PWM (inainte de AO).Am pus iesirea de 0...10V pe osciloscop si am un riplu maxim de 40mV. Nu cred ca ar fi semnificativ pt aplicatia mea, nu?Adica... ar avea rost sa ma complic sa fac alt filtru?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări