suirammarius Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Buna ziua!Asa cum zice si titlul, as vrea sa fac o iesire de 0..10V analogica folosing iesirea PWM a unui micro (5V, 1kHz).Pt iesire analogica de 0...5V am folosit un filtru RC si a mers perfect. Pt 0...10 V, am incercat sa folosesc un tranzistor si sa pun filtrul dar din pacate nu functioneaza.Curent... as avea nevoie ca sa pot da semnal de pozitie unei valve proportionale de apa; deci muuuult sub 100mA.M-ar putea ajuta cineva sa rezolv problema asta?Multumesc anticipat! Link spre comentariu
suirammarius Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Pana la urma am folosit un AO cu amplificare 2.Aparent merge foarte bine.Ce inconvenient ar avea solutia asta? Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Ce inconvenient ar avea solutia asta?Niciunul. Daca amplificatorul ala cu 2 il faci si filtru trece jos de ordinul 2 sau 3, obtii o tensiune mai curata la iesire. Deci numai avantaje Link spre comentariu
suirammarius Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Filtrul e un RC si e pus pe iesirea PWM (inainte de AO).Am pus iesirea de 0...10V pe osciloscop si am un riplu maxim de 40mV. Nu cred ca ar fi semnificativ pt aplicatia mea, nu?Adica... ar avea rost sa ma complic sa fac alt filtru? Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Nu am de unde sa stiu care e aplicatia ta. Si nu mi se pare o complicatie, daca deja ai amplificatorul operational in schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum