Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generatoare de ceas, ceva idei ?

nicul

Postări Recomandate

Am nevoie de mai multe frecvente de ceas :825651215361544204825604096toate in kHzsi ma gandeam la un cuartz de 32,768 M si un 4060 (sa fie cat mai simplu), dar imi raman 1536, 1544 si 2560 nerezolvate. Plus ca si pt 4096 kHz mi-ar trebui alt circuit, dar pot sa renunt la clock-ul asta pana la urma.Aveti ceva idei pt frecventele care sunt multiplii la 8 kHz cu 192, 193 si 320 ??? Apreciez orice solutie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

6

• cirip

4

• niq_ro

1

Top autori în acest subiect

Uite o idee: Calculeaza CMMMC sau in orice caz un multiplu al tuturor frecventelor de care are ai nevoie, care se pupa si cu o frecventa de oscilator (cu cuart) pe care il poti construi. Apoi obtii frecventele prin divizari cu diverse rate. Poti grupa factorii de divizare comuni, ca sa minimizezi numarur de circuite divizoare.Cirip

Link spre comentariu

merci, cuart de 32.768.000 nu am gasit, numai de 33 MHz cel mai aproape.cu cmmmc-ul ala ajung pe la ploiesti .obtin ceva cam asa 8000x512x160x192x193 =.....ma gandeam ca era o metoda, pe care nu o stiu, prin care se legau iesirile lui 4060 prin diverse porti logice si obtineai tot felul de combinatii.am vazut odata insa nu stiu cum se face.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

:smt003 Cred ca cmmmc se obtine altfel...Poate ca daca dai detalii la ce iti foloseste generarea simultana a acestor semnale (apropo sunt simetrice sau pot sa fie si cu factor de umplere variabil?) se vor gasi si alte solutii.

Link spre comentariu

Bineinteles ca cmmmc se obtine altfel. Nu este nicidecum produsul tuturor numerelor. Ar fi daca numerele erau prime intre ele, dar nu e cazul. Cmmmc se calculeaza astfel:1)descompui fiecare frecventa in factori primi2)Cmmmc este produsul tuturor factorilor primi la puterea cea mai mare.Exemplu: cmmmc al numerelor 6 si 4 este:6=2*34=2^2cmmmc=2^2*3=12, NU este 6*4=24S-ar putea ca rezultatul tau sa nu fie chiar la Ploiesti.Cirip

Link spre comentariu

problema cu CMOS-urile e ca nu lucreaza cu frecvente mai mari de 12MHz si asta la 15V..deci trebuie un cuart cu frecventa sub cea limita..ar merita incercat cu un cuart de 4Mhz daca se poate "aduce" la 4,096MHz din condnesatori, cum ai tu nevoie

Link spre comentariu

Nu ai cum "sa tragi" un ciob de 4M pe 4.096M.Chiar daca ciobul ar avea "pullability" de 500ppm (ceea ce e destul de mult), nu ai putea sa tragi de el mai mult de 2Khz. De la 4.002MHz pana la 4.096MHz e ceva distanta.Dar stai un pic. M-am uitat pe foaia de catalog a cipanului. Intentia ta e de a le testa sau de a le utiliza? Daca vrei doar sa le folosesti, nu ai nevoie de toate frecventele alea, ci numai de una dintre ele si un 8KHz. Poate ne dai mai multe detalii.Cirip

Link spre comentariu

exact. am nevoie mereu de 8kHz si de inca o frecventa.deocamdata am testat un singur circuit in loopback cu 256kHz. inca nu am ajuns sa fac o comunicatie si nu stiu care frecventa ar fi mai buna (poate 256k sau poate 4096k, sau una intermediara ??)

Link spre comentariu

care frecventa ar fi mai buna (poate 256k sau poate 4096k, sau una intermediara ??)

Nu e niciuna mai buna decat cealalta. Trebuie sa ai 8KHz si una din celelalte, oricare ar fi. Citeste cu atentie 7.4.5. System Timing.

am testat un singur circuit in loopback cu 256kHz

Daca ai deja 256K, divizezi cu 32 si obtii 8KHz si ai bonus relatia de faza constanta.Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări