Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator FC-100 (Mihai Rauta)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...

Se pare ca am ghinion cu tranzistorii si nu pot sa abordez nici egalarea factorului beta echivalent al perechilor Sziklai.

La ce rezultate ar trebui sa ma astept prin utilizarea tranzistorilor de mai jos?

Aveti vreo sugestie despre cum ar trebui sa-i imperechez?

Posted Image Posted Image

Link spre comentariu

regulilea alea se aplica la darlington.Aici ai reactie negativa locala, deci ideal e sa ai beta cat mai mare pt o reactie cat mai puternica.Si asa degeaba imperechezi intr-un punct cand ai o plaja larga de functionare, de la 1mA la 5A. ASta ca sa nu mai vorbim de variatiile rapide cu temperatura.

Link spre comentariu

Din fericire MJe-urile 15034/15035 sunt ff apropiate ca si Hfe din fabrica. Greseala a fost a mea ca am facut masuratorile pe multimetru unde curentul e ff mic. La un curent de aprox 100ma am niste perechi f bine imperecheate. Raman doar 2sa/2sc-urile cu diferente marisoare intre pnp si npn insa din cate am discutat cu Mihai (roender) nu vor influenta semnificativ rezultatul final.Voi incepe zilele astea gaurirea radiatoarelor temporare care se pare ca e treaba migaloasa in conditiile mele de lucru (nu am o bormasina de banc).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am reusit sa fac finalizez de plantat si reglat si am reusit sa fac si primele teste. Sunetul este promitator insa am nevoie de radiatoare mult mai mari desi nici astea nu sunt mici pentru ca functioneaza f fierbinte.

Am adaugat o poza si cu atenuatorul de volum si selectie de surse bazat pe renumitul proiect Lightspeed attenuator. Prezinta marele avantaj ca poate fi comandat de orice telecomanda.

Va trebui acum sa trag aer puternic in piept si sa comand cel mai probabil o cutie de la "moduschiop" cel mai probabil varianta 3U cu adancime de 400mm.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Nu cred ca are legatura cu numarul de diode ci cu regimul de functionare.Spun asta ptr ca initial nu reuseam sa reglez bine regimul de functionare si am shuntat 2 diode din 6 insa nu a mers mai rece.Cred ca dimpotriva, cu cat renunt la mai multe diode cu atat pierd mai mult avantajul tehnologiei thermaltrack.Este facut sa mearga in clasa A pana la 2W si disipa 35W in stand-by (fara semnal).

Link spre comentariu

Va trebui acum sa trag aer puternic in piept si sa comand cel mai probabil o cutie de la "moduschiop" cel mai probabil varianta 3U cu adancime de 400mm.

Sper ca stii ca la varianta pe care vrei sa o comanzi radiatoarele laterale nu sunt unitare, sunt alcatuite din cate 2 radiatoare lungi de 20 cm fiecare.
Link spre comentariu

Stiu despre aspectul asta si ma gandeam sa o iau pe cea de 300mm si sa-i dublez pe interior talpa radiatoarelor cu inca o placa de 8-10mm. La fel as face si cu cea de 400 daca as lua-o.Cea de 300mm folosita ca atare se pare ca e cam la limita cu capabilitatea de racire iar cea de 400 mi se pare totusi parca prea mare. Chiar am o dilema ...

Link spre comentariu

Am adaugat o poza si cu atenuatorul de volum si selectie de surse bazat pe renumitul proiect Lightspeed attenuator. Prezinta marele avantaj ca poate fi comandat de orice telecomanda.

Posted Image

Dar apropierea prea " intima " a trafo retea de releele selectorului de surse este tot un " mare avantaj " :) ?

Parerea mea este ca ar fi trebuit PCB-uri separate ...audio pe un PCB , iar restul partii digitale pe alt PCB .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări