andreivlad1999 Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Arata foarte bine. Tine-ne la curent cu evolutia proiectului tau. Personal ma bucur ca faci amplificatorul lui Roender si astept cu nerabdare sa aflu de la tine cum se aude. Link spre comentariu
atupi Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 Am nevoie de o lamurire de la cei care stau mai bine cu teoria: dat fiind ca nu reusesc sa gasesc imperechez PNP/NPN pentru prefinali nu ar fi o idee buna sa imperechez beta echivalent al perechilor marcate care eu as zice ca sunt chiar Sziklai? Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Asa se si face, dar totusi sa nu lasi diferente mari intre betele individuale - iti dai seama de ce. Solutia era folosita curent pe vremuri de inginerii de la IEI in amplifurile romanesti. Link spre comentariu
atupi Postat Aprilie 9, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Se pare ca am ghinion cu tranzistorii si nu pot sa abordez nici egalarea factorului beta echivalent al perechilor Sziklai. La ce rezultate ar trebui sa ma astept prin utilizarea tranzistorilor de mai jos? Aveti vreo sugestie despre cum ar trebui sa-i imperechez? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 regulilea alea se aplica la darlington.Aici ai reactie negativa locala, deci ideal e sa ai beta cat mai mare pt o reactie cat mai puternica.Si asa degeaba imperechezi intr-un punct cand ai o plaja larga de functionare, de la 1mA la 5A. ASta ca sa nu mai vorbim de variatiile rapide cu temperatura. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 ASta ca sa nu mai vorbim de variatiile rapide cu temperatura. Nu numai în timpul functionarii, ci si în timpul masurarii parametrilor. Link spre comentariu
atupi Postat Aprilie 15, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2013 Din fericire MJe-urile 15034/15035 sunt ff apropiate ca si Hfe din fabrica. Greseala a fost a mea ca am facut masuratorile pe multimetru unde curentul e ff mic. La un curent de aprox 100ma am niste perechi f bine imperecheate. Raman doar 2sa/2sc-urile cu diferente marisoare intre pnp si npn insa din cate am discutat cu Mihai (roender) nu vor influenta semnificativ rezultatul final.Voi incepe zilele astea gaurirea radiatoarelor temporare care se pare ca e treaba migaloasa in conditiile mele de lucru (nu am o bormasina de banc). Link spre comentariu
atupi Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Am reusit sa fac finalizez de plantat si reglat si am reusit sa fac si primele teste. Sunetul este promitator insa am nevoie de radiatoare mult mai mari desi nici astea nu sunt mici pentru ca functioneaza f fierbinte. Am adaugat o poza si cu atenuatorul de volum si selectie de surse bazat pe renumitul proiect Lightspeed attenuator. Prezinta marele avantaj ca poate fi comandat de orice telecomanda. Va trebui acum sa trag aer puternic in piept si sa comand cel mai probabil o cutie de la "moduschiop" cel mai probabil varianta 3U cu adancime de 400mm. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Mai renunţă la 1-2 diode, atunci va merge rece. Link spre comentariu
atupi Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Nu cred ca are legatura cu numarul de diode ci cu regimul de functionare.Spun asta ptr ca initial nu reuseam sa reglez bine regimul de functionare si am shuntat 2 diode din 6 insa nu a mers mai rece.Cred ca dimpotriva, cu cat renunt la mai multe diode cu atat pierd mai mult avantajul tehnologiei thermaltrack.Este facut sa mearga in clasa A pana la 2W si disipa 35W in stand-by (fara semnal). Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Dacă aveai 20 trz finali pe radiator înseriai toate cele 20 diode? Se ardeau instantaneu finalii. E nevoie doar de atîtea cîte trebuie să formeze o superdiodă, care determină ''regimul''. Cu cîte ai acum eşti în clasă A. Link spre comentariu
George Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Va trebui acum sa trag aer puternic in piept si sa comand cel mai probabil o cutie de la "moduschiop" cel mai probabil varianta 3U cu adancime de 400mm.Sper ca stii ca la varianta pe care vrei sa o comanzi radiatoarele laterale nu sunt unitare, sunt alcatuite din cate 2 radiatoare lungi de 20 cm fiecare. Link spre comentariu
atupi Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Stiu despre aspectul asta si ma gandeam sa o iau pe cea de 300mm si sa-i dublez pe interior talpa radiatoarelor cu inca o placa de 8-10mm. La fel as face si cu cea de 400 daca as lua-o.Cea de 300mm folosita ca atare se pare ca e cam la limita cu capabilitatea de racire iar cea de 400 mi se pare totusi parca prea mare. Chiar am o dilema ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Am adaugat o poza si cu atenuatorul de volum si selectie de surse bazat pe renumitul proiect Lightspeed attenuator. Prezinta marele avantaj ca poate fi comandat de orice telecomanda. Dar apropierea prea " intima " a trafo retea de releele selectorului de surse este tot un " mare avantaj " ?Parerea mea este ca ar fi trebuit PCB-uri separate ...audio pe un PCB , iar restul partii digitale pe alt PCB . Link spre comentariu
atupi Postat Aprilie 27, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Teoretic ai dreptate, si eu mi-am pus probleme de genul asta insa in practica totul este in regula, nu exista niciun pic de zgomot indus de transf. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum