Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bistabil comandat in impuls

bubulica

Postări Recomandate

Buna ziua.Doresc sa imi fac un montaj care sa SIMULEZE un acuator de inchidere centralizata.Acuatoarele pentru inchidere primesc un impuls pentru cateva zeci de milisecunde pentru inchidere si pentru deschidere se schimba polaritatea alimentarii. Asadar, un montaj care in momentul deschiderii sa imi cupleze un releu (si sa il mentina cuplat), iar la inchidere sa decupleze acel releu. Montajul in sine este alimentat permanent, acesta reactionand doar la impulsul primit (negativ sau pozitiv).Am incercat varianta utilizarii unui acuator cu microcontact insa mecanic acesta nu ramane pe pozitie (contact inchis sau contact deschis).Poate cineva sa imi dea o solutie? Multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bubulica

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu centrez..eu dau cu capul (vb aia). Am rezolvat. Pt cine are nevoie atasez schema.PS comenzile de inchidere/deschidere sunt puse pt simulare. In realitate montajul se leaga direct pe firele de comanda acuator.

post-3751-139829537747_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări